Säkerhetschef

Säkerhetschef

För oss på Seco Tools är miljö, hälsa och säkerhet (EHS) en prioriterad fråga och vi arbetar aktivt och medvetet för att skapa en kultur där säkerheten alltid kommer främst, oavsett omständigheter. Med starkt engagemang, tydliga riktlinjer och fokus på utveckling strävar vi efter att minimera riskexponeringen för varje enskild medarbetare. Som ett led i att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö söker vi nu en engagerad och strukturerad säkerhetschef till Fagersta. Välkommen till ett viktigt uppdrag där din kunskap är högt efterfrågad bådelokaltoch globalt inom vår organisation.

Arbetsuppgifter
Som säkerhetschef ansvarar du för vår Enterprise Risk Management-process och med hjälp av din kompetens stödjer du organisationen i säkerhetsfrågor. Du skapar medvetenhet om, utvärderar och minskar potentiella risker och utifrån ett hållbarhetsfokus arbetar du för att ständigt förbättra vår säkerhetskultur i enlighet med gällande lagar, normer och övergripande mål för verksamheten. Du samordnar och ansvarar för globala och lokala aktiviteter kring ERM och säkerhet. Du ansvarar också för bolagets kontinuitetsplan och fungerar som ordförande för Secos globala Säkerhets-, ERM-råd och även för säkerhets och riskhanteringsrådet i Sverige.

Rollen innefattar i dagsläget inte något personalansvar, däremot finns ett globalt samordningsansvar och du är vår säkerhetsexpert med ansvar för krishantering. Du har nära samarbeten med Sandvik Machining Solutions, övriga lokala och globala enheter inom Seco Tools och externa leverantörer. Du är också vår kontaktperson gentemot myndigheter, vilket innebär en del kommunikationsarbete.

Din profil
Vi söker dig som har arbetat minst fem år med säkerhetsfrågor i en större organisation. Det är meriterande om du har en utbildning som säkerhetschef och tidigare arbetat med riskhantering. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och du talar och skriver obehindrat både på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper - du är en lugn och självsäker person med ett strukturerat arbetssätt, som på ett naturligt sätt koordinerar och leder arbetet för att nå bästa resultat. Genom engagemang, drivkraft och ett utpräglat säkerhetstänk tar du initiativ och bidrar till utveckling. Du tar ansvar för din egen utveckling och dina arbetsuppgifter samtidigt som du har en stark laganda och skapar väl fungerande samarbeten med alla delar i vår organisation.

En glimt av vår kultur
Vi är en lösningsfokuserad verksamhet med en företagskultur som symboliseras av genuin familjeanda och vi trorpå att hitta den perfekta blandningen mellan arbete, familjeliv och intressen. För oss är det tydligt att mångfalden av erfarenhet, perspektiv och bakgrund utgör en stabil grund för att uppnå fantastiska resultat. Besök vår hemsidaellerLinkedIn för att lära känna oss och våra produkter.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-04-08.
Läs mer om Seco Tools och ansök på www.secotools.com, jobb-id: R0017396.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Maria Blomqvist, rekryterande chef, 0223-406 83

Fackliga kontaktpersoner
Monica Andersson, Unionen, 0223-403 23
Thomas Andersson, Akademikerföreningen, 0223-405 35
Håkan Westborg, Ledarna, 0223-40627

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.

Rekryterare
Christian Richtnér

Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda och undanber oss därför vänligt men bestämt ytterligare kontakter.
Mer info
Område Fagersta
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.secotools.com/
Sista ansökningsdag 8 apr 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Seco Tools utvecklar och erbjuder vi avancerade produkter och lösningar som förenklar skärande bearbetning. Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att identifiera och implementera den bästa lösningen för deras behov. En gemensam värdegrund förenar Seco Tools 5000 medarbetare i över 75 länder:
Passion för våra kunder, Familjeanda och Personligt engagemang.