Produktionsingenjör inom sintring

Produktionsingenjör inom sintring

På avdelningen Teknik och Kvalitet i Fagersta ansvarar vi för produktkvalitet, industrialisering av nya produkter, automationslösningar samt produktions- och processteknik som utgör den tekniska supporten för produktionsavsnitten. Våra produktionsingenjörer inom processteknik arbetar tillsammans med ämnestillverkningens alla avsnitt – så som pulver, pressning, sintring, formsprutning samt den metallurgiska kvalitetskontrollen. Till vårt team söker vi nu en engagerad produktionsingenjör som vill arbeta i en varierande och utmanande roll, där du samarbetar med många olika aktörer både inom organisationen och externt.

Seco Tools AB är en världsledande leverantör av verktyg för fräsning, svarvning, hålbearbetning och verktygssystem. Vi är stolta över våra innovativa produkter och hur vi tillsammans med våra kunder löser tekniska problem. Med ett personligt engagemang och genuin familjeanda styr vi tillsammans mot framtiden och vi vill ha dig med på vår resa!

Ditt uppdrag – att driva framtida processutveckling i vår produktion
I den här rollen är du ett centralt stöd för vår produktion och du utvecklar verksamheten med avseende på både människor och teknik. Du arbetar i nära samarbete andra produktionsingenjörer, operatörer,
R&D, kvalitetsavdelningen, underhåll och leverantörer, och du är även den viktiga länken mellan R&D, kvalitet samt produktionen. Gemensamt driver ni arbetet för att identifiera och implementera nya tekniker samt arbetssätt. Med ett stort intresse för teknik följer du den senaste utvecklingen inom området samt omvandlar nya kunskaper till praktiska och framgångsrika lösningar.

Viktiga ansvarsområden:
  • Utveckla produktionsprocesser med avseende på produktionsmetoder, produktivitet, produktkvalitet, produktionskostnad, säkerhet och arbetsmiljö.
  • Vara ansvarig för sintringsprocessen, koldioxidtvättar och automationsutrustning.
  • Leda och delta i projekt inom processförbättringar, investeringar samt ny teknik.
  • Utföra processuppföljning samt arbeta för att få mer stabila och förutsägbara processer.
  • Skapa metodbeskrivningar, tillverkningsinstruktioner samt säkerhetsrutiner.
  • Introducera nya produkter i produktionen i nära samarbete med R&D.
  • Stöder produktionsavsnitten vid processtörningar.
Din profil
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot maskin, material eller motsvarande. Erfarenhet av sintringsprocesser, värmebehandling eller arbete i produktionsmiljö är meriterande. Då vi verkar både globalt och har en lokal förankring behöver du goda tekniska språkkunskaper i både engelska och svenska, skriftligt såväl som muntligt. Har du kunskaper i tyska eller franska är det ett plus.

Du gillar utmaningen i att hitta samspelet mellan människor och produktion och du har ett stort intresse av att utvecklas och förbättra vår verksamhet. Som person är du nyfiken, kreativ och driven och du är van vid att arbeta självständigt med kvalitet i fokus. Du har ett analytiskt och strukturerat arbetssätt i kombination med ett praktiskt handlag och ett genuint intresse för teknik. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga och bra kommunikativa egenskaper då arbetet som produktionsingenjör innebär många kontakter – både inom och utanför företaget. Vill du bidra till att utveckla vår sintring och skapa skär i världsklass är det dig vi söker!

På Seco är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder och vi ser fram emot att träffa dig!

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-04-09.
Läs mer om Seco Tools och ansök på www.secotools.com, jobb-id: R0015276.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Sofia Sundström, rekryterande chef, 0223-402 47
Thomas Andersson, Produktionsingenjör Ämnestillverkningen, 0223-405 35

Fackliga kontaktpersoner
Monica Andersson, Unionen, 0223-403 23
Thomas Andersson, Akademikerföreningen, 0223-405 35
Håkan Westborg, Ledarna, 0223-406 27

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR
Services, 020-26 14 44.

Rekryterare
Christian Richtnér

Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda och undanber oss därför vänligt men bestämt ytterligare kontakter.

På Seco Tools utvecklar och erbjuder vi avancerade produkter och lösningar som förenklar skärande bearbetning. Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att identifiera och implementera den bästa lösningen för deras behov. En gemensam värdegrund förenar Seco Tools nästan 4000 medarbetare i över 75 länder: Passion för våra kunder, Familjeanda och Personligt engagemang.
Mer info
Område Fagersta
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.secotools.com/
Sista ansökningsdag 9 apr 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

På Seco Tools utvecklar och erbjuder vi avancerade produkter och lösningar som förenklar skärande bearbetning. Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att identifiera och implementera den bästa lösningen för deras behov. En gemensam värdegrund förenar Seco Tools 5000 medarbetare i över 75 länder:
Passion för våra kunder, Familjeanda och Personligt engagemang.