Naturvårdshandläggare till NVK

Naturvårdshandläggare till NVK

Brinner du för att arbeta för en bättre miljö, för en minskad energianvändning, mindre klimatpåverkan samt att värna om naturen?

I rollen som Naturvårdshandläggare/ Energi- och Klimatstrateg arbetar du på Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund (NVK) och stöttar även dess två medlemskommuner Fagersta och Norberg både strategiskt och operativt i miljöfrågor.

Att arbeta på ett förbund med två medlemskommuner innebär att du kommer få en varierad vardag. Ena dagen arbetar du med kommunövergripande strategier och andra dagar kan du få frågor om enskilda träd och allt däremellan. Du kommer att arbeta med alltifrån de egna verksamheterna likväl som med olika myndigheter, organisationer och enskilda kommuninvånare. Rollen innebär även att du har budgetansvar och att du trivs med att arbeta självständigt med mycket eget ansvar.

De två stora inriktningar i tjänsten är:
  • Naturvårdsarbete (Fagersta Kommun)
  • Energi- och klimatarbete och till viss del annat miljöarbete
Arbetet bedrivs både självständigt och i olika projektformer både internt och externt där du kommer att vara en nyckelperson som driver arbete framåt. Du har lätt för att samarbeta då rollen innebär att du nätverkar och skapar goda relationer både i personliga möten liksom via telefon och mail.

Det är viktigt att du är strukturerad, noggrann och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift eftersom du också kommer att författa olika tjänsteskrivelser så som styrdokument, ansökningar, rapporter och avge yttrande som underlag till politiska beslut. Det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet, god kännedom om kommunal verksamhet och hur en politisk organisation fungerar.

Fagersta och Norbergs kommun har var sin antagen Energi- och klimatstrategi så administration och samordning av Energi- och klimatarbetet kommer du handlägga för båda medlemskommunerna både strategiskt och operativt.
Det kan vara spännande att veta att Just nu pågår bl.a. ett treårigt transportprojekt för att minska fossila växthusgasutsläpp där du till hösten kommer fortsätta bedriva arbetet framåt med bland annat en Klimatklivet-ansökan för laddstolpar.

Vi ser gärna att du besitter mycket goda kunskaper inom Naturvård eftersom du också kommer vara vår expert inom dessa frågor. Du kommer b.la. arbeta med certifiering av Fagersta Kommuns skogsbruk, LONA-projekt och medverka vid samråd. Som Naturvårdshandläggare arbetar du även som förvaltare av olika naturområden som t.ex. Jonhagens Naturreservat liksom de mindre kommunägda naturområdena inom Fagersta tätort.

Om Du har några års erfarenhet av liknande arbete med Naturvård samt Energi- och Klimatfrågor eller annat som är relevant för tjänsten och har en relevant akademiskt utbildning gärna inom Biologi/Ekologi eller liknande samt har körkort och goda kunskaper i Officepaketet så hoppas vi att du gärna söker tjänsten hos oss!

Urval och intervjuer genomförs löpande så tveka inte att söka tjänsten. Frågor besvaras av Rekryteringskonsult Ann-Catrine Nilsson-Gärd på tfn 0733-434341.

Sista dag för ansökan är 27 juni.

Ort: Fagersta

Facklig företrädare Vision Britt-Marie Norstedt 0223-44600
Mer info
Kontaktperson Ann-Catrine Nilsson Gärd
Telefon 0733-434341
Område Fagersta
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Miljö & Djurvård, Naturvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 27 juni (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Randstad är världens näst största HR-service företag och arbetar med bemanning och rekrytering. Vi är nu representerade i 46 länder, med över en halv miljon medarbetare på uppdrag hos våra kunder varje dag.