Ansvarsfull och engagerad underhållsingenjör

Ansvarsfull och engagerad underhållsingenjör

Var med och bidra till att producera människans viktigaste livsmedel dricksvatten!

Tycker du det vore givande att ta ansvar för entreprenörs- och underhållsarbeten inom en samhällsviktig verksamhet?

Är du en person som är engagerad, ansvarsfull och organiserad?

Då kan du vara vår blivande underhållsingenjör hos oss på Sydvatten!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, medborgarfokus, produkt- och verksamhetsutveckling samt vara en attraktiv arbetsgivare. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
På Ringsjöverket bereds vatten från Bolmen till dricksvatten. Vattenverket är en omfattande processindustri som löpande behöver utvecklas och underhållas.

Det löpande underhållsarbetet genomförs av egen personal och med entreprenörer. I rollen som underhållsingenjör så ansvarar du för entreprenörs- och underhållsarbeten vid Ringsjöverkets tekniska anläggningar och fastigheter. Du genomför självständigt förstudier och utredningar inför kommande arbete och projekt med hjälp av interna och externa resurser.

I rollen som underhållsingenjör ingår att administrera vunderhållsystemet för det löpande underhållsarbetet för att det ska vara uppdaterat och ha en bra struktur och ordning.

Större projekt genomförs av projektledare från projektavdelningen som är gemensamt för Sydvatten. Mindre omfattande projekt genomförs av personal på verket. I rollen som underhållsingenjör ingår att upphandla och projektleda några av dessa. Dessa projekt är oftast av underhållskaraktär där något/några objekt ska bytas ut eller renoveras.

Du arbetar nära all personal på vattenverket såsom driftreparatörer, drifttekniker, elektriker, processingenjörer med flera och entreprenörer för de uppsatta målen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning i bygg/konstruktion/väg/vatten/drift eller annan motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Då du bland annat kommer att arbeta i datorsystem kopplade till verksamheten krävs det att du har en god administrativ förmåga.

Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har tidigare yrkeslivserfarenhet av underhållsarbete på betongkonstruktioner, processindustri och vattenledningssystem. Erfarenhet som beställare/kravställare gentemot entreprenör är meriterande. Erfarenhet av underhållssystem är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person tar du stort eget ansvar och vill utvecklas i arbetet. Du är engagerad och noggrann. Du har social kompetens, initiativ- och organisationsförmåga och är resultatinriktad.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Tjänsten/befattningen är placerad i säkerhetsklass, och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Underhållschef Oskar Hallberg, tfn 010-5151066

Övrigt
Sydvatten AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan
Välkommen att ansöka senast 2023-01-29.
Mer info
Område Eslöv
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Processingenjör, Byggingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sydvatten.se
Sista ansökningsdag 29 jan 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till nästan en miljon invånare i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten. Genom samarbetet i Sydvatten kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning.