Hoppa till innehåll
Ansök nu
Job description:

Är du en tekniskt kompetent person med industriell erfarenhet som gillar att leda den samlade underhållsavdelningen bestående av både mekaniker och elektriker på en förändringsresa mot ett proaktivt underhåll, där hög effektivitet och kvalitet på utfört arbete skall vara en självklarhet? Då kan du vara vår nästa medarbetare när vi nu söker en trygg och stabil operativ underhållsledare, att leda det dagliga underhållsarbetet.

Roll

Den operativa underhållsledaren rapporterar till teknik & underhållschefen och är placerad vid anläggningen i Eslöv.

På vår spännande resa kommer du ha en nyckelroll i att säkerställa en stabil drift med hög kvalitet och effektivitet på utfört underhållsarbete. Du förväntas därför att i samråd med den operativa produktionsledningen planera och följa upp alla typer av underhållsarbeten. Du kommer också att vara en viktig resurs i att förstå grundorsaker till återkommande produktionsstörningar och med ledning av detta definiera effektiva och robusta underhållsrutiner för verksamheten.

De huvudsakliga uppgifterna och ansvar för den operativa underhållsledaren är att:
 • Implementera förebyggande underhåll i balans med övrigt underhållsbehov påkallat på kort sikt
 • Leda, fördela och följa upp dagliga aktiviteter
 • Fullt budgetansvar med uppföljning på din avdelning.
 • Tillsammans med produktionsledningen planera och genomföra periodiskt underhåll.
 • Utveckla gruppen, professionellt, tekniskt och kulturellt som består av 8 medarbetare varav 6 daggående och 2 skiftgående.
 • Bidra till utvecklingen av underhållsarbetet, dess rutiner och processer.
 • När du kommit in i arbetet finns möjlighet att driva större förändringsarbeten inom underhåll.
 • Arbetet kommer ske i tätt samarbete med främst underhållschefen men andra viktiga kontaktytor är produktion, inköp och utveckling.
Du kommer i denna roll:
 • Säkerställa att arbetet utförs på ett säkert sätt
 • Hantera dagliga personalfrågor så som ersättare vid sjukfrånvaro, planering av ledigheter och semester, godkännande av övertid i förhållande till bemanningsläget
 • Planera, bereda och följa upp underhållsavdelningens dagliga arbeten
 • Säkerställa att arbeten rapporteras på ett informativt sätt i underhållssystemet
 • Följa upp och säkerställa att planerad skyddsronder genomförs och att avvikelser åtgärdas/rapporteras
 • Rapportera och utreda eventuellt förekommande tillbud och olyckor
 • Medverka i utvecklingen av det förebyggande underhållet
 • Följa upp att rutiner, regler och mötesstruktur efterlevs
 • Ansvar för att utveckla goda leverantörskontakter och att beställning och avrop hanteras korrekt inom gruppen
 • Ansvar för inköp av reservdelar och att reservdelsbeställningar och avrop hanteras korrekt inom gruppen
 • Tillkalla de externa resurser som krävs för att upprätthålla säkerhet och drift
 • Åtgärda och rapportera risker i arbetet enligt gällande regler
Profile description:

Bakgrund

Vi ser gärna att du som söker har en relevant teknisk högskoleutbildning i kombination med fem års dokumenterad industriell erfarenhet av brett kvalificerat underhållsarbete (el, automation och mekanik).

Arbetat med budget och uppföljning.

Vidare bör du vara intresserad av människor och ha en stark vilja att leda och utveckla både verksamheter och människor. Goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift är en förutsättning. Du skall ha datorvana och tidigare erfarenhet av att jobba i Officepaketet och SAP.

Egenskaper

Du är en ambitiös person som vill vara med och påverka och verka som ledare i ett stort förändringsarbete som pågår. Det är viktigt att du vid sidan av din goda tekniska kompetens inom underhåll också har ett stort intresse för att leda och utveckla människor och verksamheter. Vi ser helst att du redan har provat på ledarrollen på gruppnivå i någon form, gärna i samband med förändring och utveckling. Du uppskattar sannolikt också att analysera och lösa problem på samma sätt som du också vill genomföra lösningen i verksamheten. För att lyckas i rollen är det också viktigt att du är en god kommunikatör och har ett pedagogiskt tillvägagångssätt. På Orkla Foods är det nära till handling och vi arbetar med korta beslutsvägar vilket underlättar förändringsarbetet.

Anställningsvillkor

B-körkort är ett krav. Heltid, tillsvidareanställning.

Kontaktperson och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Mårtensson, Teknikchef på tfn 0705-440856. Du söker tjänsten via vår hemsida www.orklafoods.se. Sök snarast då vi i denna rekrytering tillämpar löpande urval. Sista ansökningsdagen är den 1 oktober 2023.

Välkommen med din ansökan!

We offer:

Vad kan Orkla erbjuda dig?
Orkla är ett unikt FMCG-bolag med ett starkt fäste i Norden och växer även mycket inom Europa och flera andra länder, bland annat Indien. Möjligheten att få jobba med starka lokala varumärken i ett växande internationellt bolag ger våra medarbetare möjligheten att göra skillnad och påverka vår utveckling. På Orkla tänker vi globalt men vill utveckla lokala lösningar som tillgodoser våra kunders behov samtidigt som vi utvecklar och stärker våra medarbetare genom att de får göra skillnad.

Hur ansöker jag?
Klicka på länken och följ stegen för att skapa en profil och ansöka till jobbet. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via mejl.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Naturli, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 6 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande.

Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen. Vill du arbeta i en framgångsrik organisation med spännande produkter så kan detta vara nästa utmaning för dig!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare