Var med och utveckla Sydvattens labb som laboratorieingenjör!

Var med och utveckla Sydvattens labb som laboratorieingenjör!

Var med och utveckla Sydvattens labb som laboratorieingenjör!

Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till 900 000 invånare i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten. Genom samarbetet i Sydvatten kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning.

Tilltalas du av tanken att bidra till arbetet att producera människans viktigaste livsmedel dricksvatten?

Tycker du om att arbeta både laborativt och administrativt med kvalitetsarbete?

Ser du utvecklingsmöjligheter som en naturlig del av arbetsdagen? Har du erfarenhet av att jobba med ISO 17025 och SLV FS 2001:30?

Då kan du vara vår blivande laboratorieingenjör med inriktning på mikrobiologi hos oss på Sydvatten!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av långsiktighet, affärsmässighet och samhällsnytta. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Vi söker en laboratorieingenjör med inriktning på mikrobiologi till vår anläggning i Stehag. Som laboratorieingenjör kommer du att vara en del i ett team på sex personer. Även om fokus kommer ligga på att utföra analyser av mikrobiologisk karaktär ser vi att kunskap och vilja att vara delaktig i laboratoriets kemiska analyser också finns. Arbetsuppgifterna kommer även innefatta administrativa uppgifter då ett av målen är att ackreditera laboratoriet enligt ISO 17025:2018. Kunskap i livsmedelsverkets dricksvattenföreskrifter SLV FS 2001:30 är meriterande. Du kommer att vara en viktig del i arbetet att producera människans viktigaste livsmedel, dricksvatten, till närmare en miljon människor.

Som Laboratorieingenjör kommer du arbeta på Sydvattens laboratorium, vilket innebär att du tillsammans med dina kollegor utför de analyser i de processer som förekommer på Sydvattens båda vattenverk. Du kommer även arbeta administrativt med dokumentationshantering och rutiner mot bland annat SIS-standarder Då laboratoriet är i en expansiv fas, läggs också tid på utvecklings- och kvalitetsarbete.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med valideringar av metoder mot standarder
 • Använda avancerad DNA-baserad metodik med flödescytometri.
 • Inneha metodansvar
Vi söker dig

Du har en avslutad eftergymnasial utbildning inom mikrobiologi eller liknande.
 • Har mycket goda kunskaper i både tal och skrift i det svenska språket, då all dokumentation sker på svenska
 • Har goda kunskaper i engelska då en del material som behandlas är på engelska
 • Har labbvana inom både mikrobiologi och kemi
 • Innehar körkort B
Det är meriterande om du:
 • Har tidigare arbetat på ett ackrediterat laboratorium
 • Har erfarenhet av att bedöma dricksvatten enligt SLV FS 2001:30
 • Är kreativ, initiativtagande och öppen för nya idéer
 • Gillar att arbeta med utveckling och validering av nya metoder
Som person är du noggrann i ditt arbetssätt och har lätt att arbeta på ett strukturerat sätt. Du blickar framåt och tycker det är kul att utveckla din arbetsplats med ständiga förbättringar. Du är självständig och tar gärna tag i saker på egen hand, samtidigt som du har lätt för och tycker om att samarbeta med dina kollegor.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställning vid Sydvatten AB är säkerhetsklassad varvid en registerkontroll kommer att utföras innan anställning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Marianne Franke, laboratoriechef, tfn 010-515 10 55 eller Petra Axelsson, HR-strateg, tfn 010-515 10 09.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Sydvatten AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2019-02-08. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Löpande urval kan komma att ske.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Mer info
Område Eslöv
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://sydvatten.se
Sista ansökningsdag 8 feb (15 dagar kvar)