Engagerad drifttekniker

Engagerad drifttekniker

Var med och bidra till att producera människans viktigaste livsmedel dricksvatten!

Tycker du det är givande att arbeta med drift- och processövervakning?

Är du en person med helhetssyn och förmåga att ta ansvar för ditt arbete samtidigt som du trivs med att vara del i ett team?

Då kan du vara vår blivande drifttekniker hos oss på Sydvatten!

Vi erbjuder:
Hos oss finner du en kultur som präglas av långsiktighet, affärsmässighet och samhällsnytta. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Vi söker en skiftgående drifttekniker till Ringsjöverket i Stehag.

Det dricksvatten som Sydvatten producerar renas i våra vattenverk, Ringsjöverket och Vombverket, som ligger vid Ringsjön respektive Vombsjön. Att rena vattnet är en omfattande process. Ringsjöverket producerar vatten till Eslöv, Helsingborg, Höganäs, Kävlinge, Landskrona, Lomma, Lund, Svalöv, Ängelholm samt delar av Malmö och Staffanstorp.

Rollen innebär att du är en del i ett team på 10 drifttekniker som jobbar femskift med två personer på varje skift, där dina huvuduppgifter är att se till att produktionen fortlöper. Rollen innebär också att du är delaktig och engagerad i helheten på Ringsjöverket och Sydvatten.

Som drifttekniker kommer du att biträda vakthavande drifttekniker med drift- och processövervakning som ditt huvudsakliga uppdrag. I rollen ingår även tillsyn och till viss del underhåll och reparation av processutrustning. Du deltar i processoptimering och kontinuerlig uppföljning av vattnets kvalitet och kvantitet från råvatten till överlämningspunkt mot kommuner. Beredskapstjänstgöring och vikariat som vakthavande drifttekniker kan ingå i tjänsten.

Du kommer att vara en viktig del i arbetet att producera människans viktigaste livsmedel, dricksvatten, till närmare en miljon människor.

Vi söker dig:
Du är drift- eller processtekniker med teoretisk och praktisk kompetens inom maskin, kemi, svagström eller liknande. Körkort är ett krav och erfarenhet från processindustri eller vattenverk är en merit. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av skifttjänstgöring och trivs med det sättet att arbeta.

Som person tar du stort eget ansvar och vill utvecklas i arbetet. Du är självgående, lugn, bra på att kommunicera och har lätt för att samarbeta. Du tänker rationellt och har övergripande förståelse för hur saker hänger ihop. Du är lösningsorienterad och tycker om att arbeta med ständiga förbättringar.

Du är lösningsorienterad och tycker om att arbeta med ständiga förbättringar. Du har lätt för, och tycker om, att ta till dig ny teknik och information och är intresserad av dela detta till dina kollegor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor:
Tillsvidareanställning. Provanställning kan bli aktuell. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Kontaktpersoner:
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Per Johansson, produktionschef Ringsjöverket tfn 010-515 10 70.

Övrigt:
Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster Sydvatten AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan
Välkommen att ansöka senast den 2022-08.15
Mer info
Område Eslöv
Yrkesroll Industri & Anläggning, Reparatörer, Teknik & Ingenjör, Mekanik, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sydvatten.se
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till nästan en miljon invånare i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten. Genom samarbetet i Sydvatten kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning.