Svevia söker beläggningsarbetare till maskin/sprider

Svevia söker beläggningsarbetare till maskin/sprider

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi efter beläggningsarbetare till division Industri och vår utläggningsverksamhet i Skåne. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar.

Ditt uppdrag som beläggningsarbetare
Utläggning Syd utför beläggningsarbeten i södra Sverige och har Skåne, Blekinge och södra Halland som huvudsaklig geografi. Denna säsong har vi utökat vår verksamhet och startat upp en grupp med utgångspunkt i Hässleholm.

Som beläggningsarbetare hos oss är du delaktig i både större och mindre beläggningsuppdrag. Till våra beställare hör Trafikverket, kommuner, privata kunder samt andra verksamheter inom Svevia. Då storleken och karaktären på uppdragen skiljer sig åt innebär det att arbetsuppgifterna är varierande och ger möjlighet till utveckling inom yrket. Du tillhör ett maskinlag eller ett spriderlag där ni tillsammans utför beläggningsarbeten enligt givna beställningar och befintligt regelverk. Du ansvarar för att fordon och teknisk utrustning sköts och är i gott skick, hanterar material, mätutrustning och annan teknisk utrustning så att slutprodukten uppfyller kundens kvalitetskrav.

Vi söker nu dig som vill arbeta som beläggningsarbetare inom maskin- och/eller spriderläggning.

Vår verksamhet är säsongsbetonad och utförs i huvudsak under april till december månad. En del av arbetet utförs på obekväm arbetstid såsom kvällar och nätter.

Vem är du?
Vi söker beläggningsarbetare till alla förekommande positioner i ett maskinlag dvs lagbas, läggarmaskinist, vältförare och screed-operatör.
  • Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av beläggningsarbete.
  • Vi ser positivt på om du prövat på de flesta rollerna i ett maskinlag. men det är inget krav.
  • B körkort är ett krav.
  • BE eller C körkort är meriterande, men inte ett krav.
  • Viss datorvana är meriterande.
För att lyckas i rollen som beläggningsarbetare behöver du vara en lagspelare som visar respekt, stöttar och bryr dig om dina kollegor. Vi ser arbetslaget som centralt för att nå framgång och leverera resultat, därför blir din samarbetsförmåga oerhört viktig. Du har kundens önskemål i fokus och arbetar metodiskt för att vår produkt ska hålla hög och jämn kvalité. Du gillar helt enkelt att leverera resultat i världsklass!

På Svevia är säkerheten högt prioriterad. Vi ska ha branschens säkraste arbetsplatser och tryggaste trafikmiljöer. Det innebär att du behöver följa de lagstadgade krav, regler och säkerhetsföreskrifter som följer med rollen. Därtill kommer du i tid och håller det du lovar.

På Svevia tillämpar vi individuell lönesättning för yrkesarbetare och har avtal om årsarbetstid. Detta innebär du i huvudsak arbetar under vår säsong april-december och är ledig under januari-mars månad, givetvis under förutsättning att du nått din årsarbetstid under säsongen. Vi erbjuder friskvårdsbidrag med 5000kr per år. Vi berättar gärna mer om detta vid en intervju.

En del av något större
Svevias industridivision är inne i ett expansivt skede, och ambitionerna är höga. Målet är att vara en ledande aktör inom beläggning i Sverige.

Bakom varje väg finns mer än den uppenbara ytan: en hel industri av kunskap och leveransförmåga. Vårt erbjudande är en industriell process. Från sten till färdig väg.

Allt börjar med en täkt, som sedan blir ballast, som i sin tur används i tillverkningen av asfalten, som slutligen läggs ut på vägen. Med över 100 egna bergtäkter, egen produktion av asfalt, bitumenemulsion och termoplast har vi en bredd som ingen annan. I våra laboratorier gör vi materialanalyser och ser till att produkterna når upp till standarder och krav. Och våra yrkesskickliga team inom fräsning, asfaltering, tankbeläggning och vägmarkering ser till att leveransen blir komplett.

Varför Svevia?
Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta och det är lätt att göra sin röst hörd. Samtidigt blir du en del av en praktisk verklighet och ett företag där konkreta resultat skapas med rykande asfaltmaskiner, stora snöplogar och tonvis med armeringsjärn och betong. Med ditt yrkeskunnande kan du göra skillnad på vägen. Och vi sätter alltid säkerheten först – både med omtanke om din egen arbetsmiljö och andras trygghet.

För dig som vill ta nästa steg i utvecklingen finns det många möjligheter. Både om du vill fördjupa dig inom ditt specifika område eller gå vidare i en arbetsledande position.

Tillsammans får vi stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information
Har du ytterligare frågor om tjänsten kontakta Platschef Benny Andersson på telnr: 0702387208 eller Arbetschef Stefan Håkansson på telnr: 0702419014. Vi går igenom ansökningar löpande, och sista ansökningsdag är 17 juli 2022.

När du ansöker behöver du svara på några urvalsfrågor, vilket gör att du inte behöver bifoga ett personligt brev. Fackliga företrädare nås via växeln, tfn 08-404 10 00.

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.
Mer info
Område Eslöv
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svevia.se/
Sista ansökningsdag 17 juli 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren