Lagerchefer till Orkla Foods Sverige

Lagerchefer till Orkla Foods Sverige

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng´s, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 6 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterad på Oslobörsen.

Lagerchefer till Orkla Foods Sverige i Eslöv

I Eslöv ligger Orkla Foods Sveriges största produktionsanläggning med fem fabriker och 24 interna lager. På anläggningen är vår moderna och välfungerande logistikavdelning en kärnfunktion. Logistikavdelningen är just nu i en särskilt spännande fas, med stort fokus på ökad kapacitet och med ett nytt, effektivt affärssystem till vår hjälp.

Vill du bli en del av en framgångsrik organisation med många intressanta produkter och stora ambitioner?

Då har du chansen nu - vi söker två lagerchefer som tillsammans ska säkerställa lagbygget av ett modigt, inspirerande och pålitligt logistikteam!

Om rollen

Våra två lagerchefer kommer att utgöra ett sammansvetsat team som ansvarar för våra koloniala respektive kylda/frysta flöden och ser till att koordinering, kommunikation och samarbeten med såväl interna som externa parter fungerar.

Logistikavdelningen präglas av lagkänsla och samverkan, vilket är en viktig del i både avdelningens och anläggningens fortsatta utvecklingsarbete - och något du som lagerchef kommer att gå i spetsen för.

En viktig del i Logistikavdelningens arbete är att förse de olika producerande fabrikerna på anläggningen med råvaror och emballage. Dessa interna leveranser planeras tillsammans med berörd fabrik på anläggningen.

I din roll kommer du att ansvara för ett team av erfarna logistikmedarbetare, varav två är samordnare. Samordnarna bistår dig i den dagliga, operativa ledningen.

I din vardag är de huvudsakliga ansvarsområdena följande:
  • Inom ditt produktområde kommer du ha det övergripande ansvaret för lagerbalans, godsmottagning samt synkronisering av detta tillsammans med planering och avrop.
  • Du ansvarar även för löpande leveranser av färdiga produkter till såväl externa lager som kunder.
  • Alla transaktioner sker genom scanning i SAP-miljö och du förväntas följa upp detta löpande så att saldo och rapporteringar stämmer.
  • En viktig del i rollen som lagerchef är arbetsmiljön, för både funktion och medarbetare.
  • Vi jobbar förebyggande enligt Orklas EHS-standard baserat på involvering av samtliga medarbetare.
  • Gällande kvalitet och matsäkerhet jobbar vi på anläggningen och i samtliga fabriker enligt BRC-standarden. Att följa de krav och rutiner den medför är en viktig del i rollen som lagerchef.
  • Du kommer även att ansvara för att kontinuerligt underhålla och uppdatera vårt ERP-system, SAP, med korrekt information för både internlogistik och tvärfunktionella samarbeten.
Din bakgrund

Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av personalledning, personalutveckling, förändringsarbete och projekt samt ekonomistyrning mot budget eller andra måltal. Vi ser det även som meriterande att du har en bakgrund från lager eller logistik inom produktion.

Utbildning (gymnasium eller högskola) med inriktning lager/logistik är meriterande. Har du tidigare erfarenhet av ERP-system, i synnerhet SAP, ser vi positivt på det. Vi ser också att du har god datorvana och kan jobba i obehindrat i Office-paketet.

Ditt ledarskap

Trivs du med en modern och innovativ ledarkultur och drivs av att vara med och påverka och göra skillnad - på riktigt?

Som lagerchef kommer du att ges stora möjligheter att påverka utvecklingen inom avdelningen, såväl som din egen roll inom företaget.

Du rapporterar till vår logistikchef, som är en engagerad, närvarande, tydlig och stöttande ledare, med förmåga att se både individen och helhetsperspektivet - något som bör speglas även i ditt ledarskap.

Som lagerchef ska du, för att bidra till vår fortsatta framgångresa, ha förmågan att få din grupp med dig och även kunna skapa förutsättningar för självständiga och motiverade medarbetare som jobbar mot anläggningens gemensamma mål.

Du är en trygg, stabil och noggrann person, som utan problem hanterar balansen mellan att vara coachande och kravställande, närvarande och delegerande samt proaktiv och problemlösande.

En viktig egenskap är också att du kan kommunicera på alla nivåer, skapa och bibehålla relationer samt fatta självständiga beslut.

Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig!

Vad kan Orkla erbjuda dig?

Orkla är ett unikt FMCG-bolag med stark bas i Norden och växer samtidigt i Europa och flera andra länder, bland annat Indien. Möjligheten att få jobba med starka lokala varumärken i ett växande internationellt bolag ger våra medarbetare möjligheten att göra skillnad och påverka vår utveckling.

På Orkla tänker vi globalt men vill också utveckla lokala lösningar som tillgodoser våra kunders behov samtidigt som vi utvecklar och stärker våra medarbetare genom att de får lov att vara med och göra skillnad.

Som lagerchef har du en nyckelroll både i den dagliga driften av anläggningen och som en viktig medlem i logistikavdelningens ledningsgrupp på anläggningen.

Kort sagt en unik möjlighet att influera, forma och utveckla både dig själv, din roll och vårt arbete framåt.

Ansökan

Då vi samarbetar med Badenoch + Clark i denna rekrytering är du välkommen att kontakta Senior Consultant Matilda Rodey, matilda.rodey@badenochandclark.se, om du har frågor om tjänsten.

Du söker tjänsten på www.badenochandclark.se. Vänligen observera att vi inte accepterar ansökningar via epost. Badenoch + Clark använder tester och videointervjuer som urvalsverktyg för rättvis och fördomsfri rekrytering. Sista dag för ansökan är 29 juni, men urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot den!
Mer info
Område Eslöv
Yrkesroll Transport & Logistik, Lager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 28 juni 2021 (10 dagar kvar)