Kvalitetsingenjör till Orkla Foods Sverige

Kvalitetsingenjör till Orkla Foods Sverige

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng´s, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Simrishamn, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

I hjärtat av Skåne tillagar vi mat som förenklar din vardag. Här hittar du favoriter som Felix Italia i enportionsförpackning, Paulúns lunchsoppa, Anamma vegofärs med flera. Nu söker vi en erfaren och driven kvalitetsingenjör som vill vara med på vår resa och bygga vidare på kvalitetsarbetet i en av Orkla Foods största produktionsanläggningar.

Uppdraget är att driva, utveckla och koordinera kvalitetsförbättringar inom verksamheten. Tjänsten är en viktig position där du på ett självständigt sätt ges möjlighet att tillsammans med organisationen arbeta med att kvalitetssäkra våra processer och produkter.

Som kvalitetsingenjör på Orkla Foods Sverige kommer du få driva arbetet i enighet med bolagets mål och strategi samt bidra till att säkerställa säkrare produkt- och processkvalitet. Är du en modig person som tillsammans med teamet vågar utmana rådande normer och arbetssätt så kommer du trivas hos oss. Är du dessutom duktig på att kommunicera och förankra strategier och budskap genom hela organisationen kan detta vara precis den tjänsten som du ska söka. Du blir en del av en inspirerande och utvecklande arbetsplats där du har möjlighet att växa individuellt och professionellt.

Ansvar och arbetsuppgifter
Du arbeta tvärfunktionellt i organisationen med kvalitetsfrågor och stöttar de olika funktionerna inom fabriken i Eslöv. Du driver och deltar tillsammans med ditt team nyutvecklings- och förbättringsprojekt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • utveckla kvalitetsarbetet inom fabriken i Eslöv mot fastställda lagkrav och mål.
  • driva kvalitetsförbättringar inom verksamhetens olika delar.
  • aktivt arbeta med grundorsaksanalyser och korrigerande åtgärder för att förebygga avvikelser.
  • Implementera nya krav i verksamheten.
  • Arbeta med att systematiskt kvalitetssäkra våra processer.
  • ansvara och genomföra utbildning inom kvalitetsområdet (BRC, HACCP, rutiner, kontroller).
  • driva kvalitetsarbetet framåt, genom att ständigt förbättra system och rutiner.
  • delta och genomföra revisioner (BRC, OFSS och övriga som rör matsäkerhet).
  • riskbedöma och hantera leverantörer i FSAP.
Tjänsten är på heltid och du kommer att vara placerad på vår produktionsanläggning i Eslöv och rapporterar till kvalitetschef. Resor med övernattning kan förekomma i tjänsten.

Din bakgrund
Vi vill gärna att du har eftergymnasial utbildning inom kemi eller livsmedel, och det är meriterande om du har högskolekompetens inom området. Du har erfarenhet av produktion och god processkunskap, gärna inom livsmedel, samt erfarenhet av kvalitetsarbete. Det krävs också att du har erfarenhet av projektarbete och vana av att självständigt driva olika projekt.

Som person är du driven, har lätt för att samarbeta, är en god kommunikatör samt har ett genuint intresse för kvalitetsarbete, livsmedel och produktion. Du är också strukturerad, systematisk och har en stor förmåga att prioritera det dagliga arbetet. God administrativ förmåga, vana av arbete med dokumentation enligt lagar och standarder samt systemvana krävs. Ditt kontaktnät kommer att innebära viktig kommunikation hela vägen från operatör till experter på området.
Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig!

Kontaktperson och ansökan
Då vi samarbetar med Badenoch & Clark i denna rekrytering är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pernilla Börjesson, tfn 020-15 18 18, alt. pernilla.borjesson@badenochandclark.se om du har frågor om tjänsten. Du söker tjänsten på www.badenochandclark.se. Sista ansökningsdag är den 3 oktober.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot den!
Mer info
Kontaktperson Pernilla Börjesson
Telefon 020-15 18 18
Område Eslöv
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 3 okt (10 dagar kvar)