Detaljchef till Markverkstaden, Revingehed

Detaljchef till Markverkstaden, Revingehed

Är du en driven ledare? Och är du en person med erfarenhet av att leda verkstadsproduktion? Vill du vara med i vår expansion för ett starkare försvar? Då kan du vara den chef vi söker till Revingehed.

Vad kan vi erbjuda?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv.

Markverkstad Syd är en avdelning inom FMTS med cirka 120 medarbetare, som bedriver verksamhet i Revingehed, Ronneby, Karlskrona och Tofta. Vi utför underhåll på Försvarsmaktens materiel inom samtliga försvarsgrenar. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. FMTS levererar tjänster enligt kundkrav.

Markverkstad har företagscertifikat kyla vid INCERT och certifiering för ISO 9001 och tryckprovning ISO 17020

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker nu en detaljchef på stridsfordon lätta / mekanik där man kommer att leda en produktionsgrupp på cirka 20 medarbetare som genomför underhåll på stridsfordon 90 samt mekanik där man utför maskinbearbetning, tillverkning, plåtbearbetning och svetsning.

Vi söker också en detaljchef på hjulfordon där man kommer att leda en produktionsgrupp på ca 20 medarbetare som genomför underhåll på olika typer av hjulfordon.

Som detaljchef är du första linjens chef med personalansvar och din huvuduppgift kommer att vara att leda och fördela arbetet inom gruppen med stöd av en lagsamordnare, man är också en del av sektionens ledningsgrupp. Du kommer att ansvara för att detaljens målsättningar uppfylls, och att medarbetare i gruppen utvecklas mot gemensamt fastställda mål. Du kommer även att ansvara för produktion, kvalité, ekonomi, arbetsmiljö och säkerhet samt att vidmakthålla och utveckla goda kundrelationer med de funktioner inom FM som beställer materielunderhåll.

Kvalifikationer
  • Lägst treårigt gymnasium med teknisk eller verkstadsteknisk inriktning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Aktuell erfarenhet av ledande befattning
  • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
  • God datavana i Officepaketet
  • B-Körkort
Meriterande
  • Kunskap om teknisk tjänst i Försvarsmakten.
  • Kunskaper kring stridsfordons materiel
  • Grundläggande kunskaper i svensk arbetsrätt med tillhörande arbetsmiljölagstiftning
  • Ledarskapsutbildning
Personliga egenskaper
Vi söker någon med stort engagemang och som har förmåga att se behov av både resultat och relation. Du behöver därför både vara lyhörd och drivande med förmåga att anpassa ditt ledarskap. Det är också viktigt att du har ett processorienterat och lösningsorienterat synsätt tillsammans med god kommunikation. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid
Arbetsort: Revingehed
Tillträdesdatum: snarast efter överenskommelse

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning.

Upplysningar om befattningen
Sektionschef Jimmy Danielsson: 076- 6109011

Information om rekryteringsprocessen
HR Alexandra Falk: 070-848 17 61

Fackliga företrädare
SACO: Bengt Blom
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Eslöv
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (8 dagar kvar)