Laboratoriechef till Orkla

Laboratoriechef till Orkla

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng´s, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Simrishamn, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

Orkla Foods Sverige söker nu en laboratoriechef som tillsammans med kollegorna står för kärnkompetensen inom analysverksamheten. Detta är rätt utmaning för dig om du har passion för mat och dryck samt brinner för kvalitetsfrågor!

Om du dessutom har ett genuint intresse för laboratoriearbete och vill arbeta i ett av Sveriges största livsmedelsföretag med ett öppet, hjälpsamt och professionellt klimat är detta en passande tjänst för dig. Har du det som krävs erbjuds du en tjänst i ett framgångsrikt internationellt företag med välkända varumärken och högkvalitativa produkter som har en egen produktion samt närhet till marknaden.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att ingå i funktionen laboratorium som tillhör Orkla Foods Sveriges kvalitetsavdelning som rapporterar till central kvalitetsavdelning i Norge. Orkla Foods Sverige är certifierat enligt BRC´s globala matsäkerhetsstandard och laboratoriet är ackrediterat enligt standard ISO/IEC 17025. Att arbeta med analyser, prioriteringar, leveranssäkerhet med den interna kunden i fokus och på detta sätt skapa engagemang, helhetssyn och strävan mot kontinuerliga förbättringar. Kvalitet/Miljö/hälsa/säkerhet är en viktig del av arbetet. Som Laboratoriechef har du det övergripande ansvaret för avdelningen där du leder, coachar och utvecklar dina medarbetare samt fördelar det dagliga arbetet. Tjänsten är placerad i Eslöv och du rapporterar till QA Senior Advisor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:
  • Ansvara för ledning, planering, uppföljning och prioritering av den dagliga verksamheten vid centrala laboratoriet (kemi och mikrobiologi) för Orkla Foods Sverige.
  • Delta i det dagliga arbetet med löpande mikrobiologiska analyser på våra råvaror och produkter.
  • Ansvara för och vara delaktig i ackrediteringen.
  • Ansvara för instrument och utrustning och dess service/underhåll.
  • Personal- och budgetansvar
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets-/högskoleutbildning med inriktning kemi och mikrobiologi. Vi ser att du har erfarenhet av att vara ledare samt har erfarenhet arbete på laboratorium med analyser samt laboratoriearbete enligt standard. Du ser det som en naturlig del av arbetet att sammanställa och dokumentera. Du behärskar svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift. Du har vana av att arbeta i Office-paketet och system för labbdata samt känner dig bekväm med att använda dator som ett verktyg i ditt arbete. Har du dessutom erfarenhet av livsmedelsproduktion är detta en merit.

Som person är du ansvarsmedveten, praktisk, initiativtagande och engagerande samt har naturliga ledaregenskaper. Du arbetar lika bra i team som självständigt samt har ett genuint intresse av laboratoriearbete. Servicekänsla, kvalitetsmedvetenhet och en positiv inställning är också viktiga egenskaper för att du ska lyckas och trivas i vår organisation. Du har en känsla för ordning och reda samt är strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt. Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig!

Kontaktperson och ansökan
Då vi samarbetar med Badenoch & Clark i denna rekrytering är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pernilla Börjesson, tfn 020-15 18 18, alt. pernilla.borjesson@badenochandclark.se om du har frågor om tjänsten (semester 25/6 - 30/7). Du söker tjänsten på www.badenochandclark.se.

Sista ansökningsdag är 21 augusti. Intervjuer kommer att påbörjas först i augusti och du kommer inte att få något besked om du går vidare i rekryteringsprocessen innan dess.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot den!
Mer info
Kontaktperson Pernilla Börjesson
Telefon 020-15 18 18
Område Eslöv
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 27 aug (6 dagar kvar)