Orkla - Laborant Mikrobiologi

Orkla - Laborant Mikrobiologi

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng´s, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Simrishamn, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

Orkla Foods Sverige söker nu en laborant som tillsammans med kollegor står för kärnkompetensen inom mikrobiologiska analyser i verksamheten.Detta är rätt utmaning för dig om du har passion för mat och dryck samt brinner för kvalitetsfrågor. Om du dessutom har ett genuint intresse för laboratoriearbete och vill arbeta i ett av Sveriges största livsmedelsföretag med ett öppet, hjälpsamt och professionellt klimat är detta en passande tjänst för dig.

Har du det som krävs erbjuds du en tjänst i ett framgångsrikt internationellt företag med välkända varumärken och högkvalitativa produkter som har en egen produktion samt närhet till marknaden. Tjänsten avser en tillsvidareanställning med placeringsort i Eslöv.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att ingå i funktionen laboratorium på central nivå som stödjer hela Orkla Foods Sveriges verksamhet. Viktiga arbetsuppgifter innefattar:* Planera och utföra mikrobiologiska analyser på våra råvaror och produkter samt följa upp och analysera mätresultat* Ansvara för instrument och utrustning, utföra kalibreringar och skriva rapporter* Vara delaktig och ta ansvar i ackrediteringsdelen inom den mikrobiologiska delen på laboratoriet* Medverka och stötta verksamheten med din kompetens vid avvikelsehantering och förbättringsarbete och även vid produktions- och innovationsprojekt.

Kvalifikationer

Som person är du praktisk och initiativtagande. Du arbetar lika bra i samarbete som självständigt samt har ett genuint intresse av mat, kvalitet och laboratoriearbete. Servicekänsla, kvalitetsmedvetenhet och en positiv inställning är också viktiga egenskaper för att du ska lyckas och trivas i vår organisation. Du har en känsla för ordning och reda samt är strukturerad i ditt arbetssätt. Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig!Vi söker dig som har en universitets-/högskoleutbildning med inriktning mikrobiologi eller motsvarande. Vi ser att du har några års erfarenhet av laboratorium med mikrobiologiska analyser. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har vana av att arbeta i Office-paketet och system för labbdata, samt känner dig bekväm med att använda dator som ett verktyg i ditt arbete. Har du dessutom erfarenhet av livsmedelsproduktion är detta en merit.

Kontaktpersoner och ansökan

Då vi samarbetar med Badenoch + Clark i denna rekrytering är du välkommen att kontakta Senior Consultant Sarah Wallentin, sarah.wallentin@badenochandclark.se, om du har frågor om tjänsten. Du söker tjänsten på www.badenochandclark.se. Vänligen observera att vi inte accepterar ansökningar via epost. Badenoch + Clark använder tester och videointervjuer som urvalsverktyg för rättvis och fördomsfri rekrytering.Sommaren är i antågande och du kan ansöka ända fram tills 13 augusti - vi kommer att ha begränsad närvaro under semesterveckorna. Vi beräknar att hålla intervjuer under vecka 33 och 34.Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Eslöv
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 20 aug 2021 (27 dagar kvar)