Kvalitetsorienterad laborant till Orkla

Kvalitetsorienterad laborant till Orkla

Kvalitetsorienterad Laborant Kemi - Orkla Foods Sverige

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Vi är en lokal samhällsaktör som med våra 1600 medarbetare gör skillnad och bidrar till en mer hållbar och hälsosam vardag. Mer än 90 procent av det vi säljer i Sverige tillverkar vi lokalt på någon av våra 15 anläggningar. Vi går i täten för hållbar produktutveckling och innovation genom våra välkända varumärken Abba, Kalles, Felix, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 6 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

Orkla Foods Sverige söker nu en laborant som tillsammans med sina kollegor står för kärnkompetensen inom kemiska analyser i verksamheten. Detta är rätt utmaning för dig som brinner för kvalitetsfrågor, har ett genuint intresse för laboratoriearbete och som tidigare varit involverad i ackreditering och internrevision.

Arbetsuppgifter och ansvarsområdenDu kommer att ingå i funktionen laboratorium på central nivå som stödjer hela Orkla Foods Sveriges verksamhet. Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO 17025. Viktiga arbetsuppgifter innefattar:
  • Planera och utföra kemiska analyser på våra råvaror och produkter samt följa upp och analysera mätresultat
  • Ansvara för instrument och utrustning, utföra kalibreringar och skriva rapporter
  • Vara delaktig och ta ansvar i ackrediteringsdelen inom den kemiska delen på laboratoriet
  • Medverka och stötta verksamheten med din kompetens vid avvikelsehantering och förbättringsarbete och även vid produktions- och innovationsprojekt.
Om digSom person är du praktisk och initiativtagande. Du fungerar lika bra i samarbete som självständigt, samt har ett genuint intresse för mat, kvalitet och laboratoriearbete. Servicekänsla, noggrannhet, kvalitetsmedvetenhet och en positiv inställning är också viktiga egenskaper för att du ska lyckas och trivas i vår organisation. Du har en känsla för ordning och reda samt är strukturerad i ditt arbetssätt. Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Universitets-/högskoleutbildning med inriktning kemi eller motsvarande.
  • Erfarenhet av arbete på ackrediterat laboratorium.
  • Erfarenhet av arbete med internrevisioner.
  • Varit en del av utveckling av metoder och instruktioner.
  • Flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
  • Vana av att arbeta i Office-paketet och system för labbdata.
Det är meriterande om du har erfarenhet av kemiska analysinstrument som t.ex. HPLC och/eller Kjeltec samt erfarenhet av livsmedelsproduktion.

Vi erbjuder

Du kommer att arbeta i ett av Sveriges största livsmedelsföretag med ett öppet, hjälpsamt och professionellt klimat. Har du det som krävs erbjuds du en tjänst i ett framgångsrikt internationellt företag med välkända varumärken och högkvalitativa produkter, som har en egen produktion samt närhet till marknaden. Tjänsten avser en tillsvidareanställning med placeringsort i Eslöv.Kontaktperson och ansökan Då vi samarbetar med Badenoch + Clark i denna rekrytering är du välkommen att kontakta Senior Consultant Jessica Laos, jessica.laos@badenochandclark.se om du har frågor om tjänsten. Du söker tjänsten på www.badenochandclark.se.

Vänligen observera att vi inte accepterar ansökningar via epost.

Badenoch + Clark använder tester och videointervjuer som urvalsverktyg för rättvis och fördomsfri rekrytering. Sista dag för ansökan är 21 augusti, men urval och delmoment sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut - så vänta inte med att ansöka!

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot den!
Mer info
Område Eslöv
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida https://www.orkla.se/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (12 dagar kvar)