Projektcontroller

Projektcontroller

Gillar du bygg och utmanande stommar?

Smidmek är ett expansivt och entreprenöriellt bolag som ingår i Peab Byggsystem Prefab som är en del av Peabkoncernen. Smidmek levererar stommar genom att erbjuda totallösningar för stål- och betongelementkonstruktioner samt smides- och plåtarbeten till byggnadsindustrin. Verksamheten utgår från huvudkontoret i Eslöv och kontoret i Göteborg där bolaget etablerade verksamhet 2018. Bolaget har under de senaste två åren dubblat sin omsättning och den totala omsättningen väntas uppnå en halv miljard kronor under 2019. Antalet egna anställda 40 personer och cirka 80-100 inhyrda.

Med en redan starkt etablerad verksamhet i Skåne och Göteborgsregionen som bas satsar Smidmek nu vidare och rekryterar nya talanger och kunniga medarbetare inom områdena montage, ekonomi, projektledning och kalkyl.

Rollen som biträdande controller innebär ett stort fokus på projektredovisning, projektnära analyser samt prognosarbete, både i Smidmek AB samt koncernen Peab Byggsystem Prefab. I rollen ingår man även i ekonomiavdelning i Peab Byggsystem och rapporterar direkt till regioncontrollern. Det dagliga arbetet sker nära projektledare, projektchefer och platschefer.

Främsta arbetsuppgifter:
 • Månadsbokslut och löpande avstämningar
 • Projektuppföljning med vinstavräkning och resultatanalys
 • Redovisning av lager och pågående arbete
 • Stötta verksamheten i budget och prognosprocessen
 • Uppföljning av prognoser och nyckeltal
 • Stödja divisionschefer med finansiell data
 • Delta i förbättringsprojekt inom ekonomiavdelningen
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som biträdande controller bör du vara flexibel, ha analytisk förmåga och ett intresse för projektuppföljning. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och god social kompetens är en förutsättning då tjänsten har många kontaktytor. Som person är du noggrann, strukturerad, engagerad och har en blick för att se helheten och synergier. Du är även van vid att arbeta självständigt med stort eget ansvar samtidigt som du arbetar för samverkan med övriga ekonomifunktioner.

Meriterande kvalifikationer:
 • Tjänsten kräver självständighet varför erfarenhet av projekt-controlling är ett önskemål.
 • Goda kunskaper i successiv vinstavräkning.
 • God förmåga att förklara ekonomiska resultat
 • Högskola/universitetsutbildning och 3-5 års relevant erfarenhet som controller eller liknande befattning.
Krav:
 • Goda kunskaper och vana att arbeta i Officeverktygen
 • Körkort B är ett krav.
Tjänsten är heltid, tillträde efter överenskommelse, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Då våran verksamhet är utspridd över landet ingår det en del resor i tjänsten inom Sverige.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Peter Alriksson
Telefon 0708-226383
Område Eslöv
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 53 miljarder kronor.

Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.