Hoppa till innehåll
Yobber AB logotyp

Redovisningsekonom till växande bolag

Är du en ekonom som känner igen dig i beskrivningen noggrann, strukturerad, analytisk och prestigelös? Trivs du med ett självständigt jobb och älskar varierande typ av administrativa uppgifter? Då kan Eskilstunabolagen Calix och Preciform ha tjänsten som passar dig!

Tjänsten tillsätts snarast möjligt och är på 100%, men kan initialt fungera även på 75%.

DIN ROLL

I rollen som Redovisningsekonom blir du en del av ett team inom ekonomi- och personalområdet. Du rapporterar till Ekonomi och administrationschefen. Du blir anställd via Calix men huvuddelen av arbetet kommer att utföras för Preciforms räkning.

Arbetsuppgifter:
De huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar:
  • Löpande bokföring.
  • Leverantörsreskontra, kundreskontra.
  • Deklarationer, periodiska sammanställningar, avskrivningar, periodiseringar.
  • Månadsbokslut, årsbokslut (ej krav på att kunna göra en årsredovisning).
  • Ekonomiska analyser, viss ekonomisk uppföljning av projekt och investeringar.
  • Delaktighet i budgetarbetet, statistikredovisning, beställning av kontorsmaterial mm.
Eftersom sysselsättningsgraden är anpassningsbar mellan 75 - 100 % kan tjänsten eventuellt komma att innehålla administrativa uppgifter som stöd till andra avdelningar för att komma upp till 100 %.

DIN PROFIL

Du är en ekonom med minst ett års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som ovanstående och då helst i ett producerande bolag.
Du bör ha bra vana och kompetens när det gäller att arbeta i främst Excel samt att du använt ett eller flera olika ekonomisystem och är en orädd IT-användare. Vi arbetar i affärssystemet Monitor.

Som person är du noggrann, självgående, ansvarsfull och uppskattar frihet under ansvar. Du tar egna initiativ för att driva ditt arbete framåt och lösa problem som kan uppstå. Du trivs med att ha många kontaktytor och är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra. Du har ett tydligt men smidigt kommunikationssätt och kan ställa krav när det behövs.

Vi ser gärna att du är bekväm i att använda både svenska och engelska i tal och skrift för att kunna hantera konversationer i ditt arbete med kund-och leverantörsreskontran samt i kommunikation internt.
Vi erbjuder dig ett arbete i en öppen och prestigelös miljö, där vi hjälper varandra med stort och smått, vilket du därför behöver trivas bra med!

MERITERANDE
  • Gymnasie-/högskole- eller yrkesutbildning inom ekonomiområdet
  • Erfarenhet att arbeta inom tillverkningsindustrin
  • Arbete i Monitor ERP System.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 apr. 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

OM OSS

Calix AB och Preciform AB är två stabila och växande företag som tillhör den privatägda svenska koncernen CalixKlippan AB (https://www.calixklippan.com/). Bolagen inom CalixKlippan förser framför allt fordonsindustrin (personbil, lastbil och buss) med högkvalitativa produkter, komponenter och delsystem som förbättrar säkerhet, komfort och stil. Den har många av världens främsta fordonstillverkare som sina kunder. Koncernen omsätter ca 1,8 mdkr och har totalt ca 1 200 anställda. Calix AB har ca 100 anställa och Preciform ca 70. Till det tillkommer ett antal inhyrda konsulter i produktion och lager.

Produktportföljen för Calix innefattar främst innovativa systemlösningar inom förvärmning av förbränningsmotorer, batterimoduler, drivaggregat och kupéutrymmen (Thermal Management). Calix tillhandahåller även batteriladdare, fjärrstyrningar, strömförsörjning och kablage (Intelligent Power Handling) till både personbilar och tunga fordon.
Preciform är specialiserade på plastformsprutning, plåtbearbetning och montering av dekorativa produkter i plast, rostfritt stål och aluminium för fordons-, apparat- och säkerhetsindustrin.
Calix och Preciform är placerade i samma byggnad i Vilsta industriområde i Eskilstuna.

OM REKRYTERINGEN
Du kommer att få skicka in ditt CV och personligt brev samt besvara ett par urvalsfrågor. Alla ansökningar tas emot via rekryteringsverktyget Yobber

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare