Hoppa till innehåll
Senior Material (Europe) logotyp

CONTROLLER/REDOVISNINGSEKONOM - kinesiska, engelska, svenska

Ansök nu
Är du en person med ett naturligt driv som strävar efter att uppfylla mål, likväl som utveckling och förbättring? Kul, vi med!
Vill du arbeta för att elektrifiera världen och för en grönare framtid. Vi också!

Är du därtill en riktig haj på redovisning och pratar flytande kinesiska? Wow, wow, wow!

Uppdragsbeskrivning

Finansiell rapportering och andra områden inom ramen för ekonomi och regelefterlevnad är jätteviktig för oss. I den här rollen kommer du därför framförallt att arbeta med kommunikation och rapportering till vårt huvudkontor i Shenzhen och agera som brygga mellan våra kollegor där och siten i Eskilstuna.

Du kommer också att vara del av det än så lilla, men mycket kompetenta, ekonomiteamet. Här hjälps vi åt med kund- och leverantörsreskontra, löpande bokföring, momsredovisningar och skattedeklarationer. Säkert också en del uppgifter så som avstämning, inrapporteringar och månadsbokslut? Äh, vi säger hela flödet, från reskontra till upprättandet av årsredovisning.

Mer då? Jo, du får möjligheten att vara med och utveckla och effektivisera ekonomifunktionen och bidra till att uppsatta mål nås på ett effektivt och professionellt sätt. Kul, va?

Okidoki. Vad är det då vi gör här på Senior?
Väldigt enkelt (inga tekniska frågor, tack!) så gör vi en separatorfilm. Well, en tunn plastfilm som används i återuppladdningsbara batterier. Låter ju superenkelt. All vår produktion sker i renrum. Det är inga gamla industrilokaler här inte!

Så, vad är det vi letar efter?

Som vi alla våra rekryteringar är "rätt" person viktig. Det är viktigt för oss att du ska trivas både i rollen och med oss som bolag. Stor vikt kommer därför att läggas på dina personliga egenskaper.

Vi är fortfarande i en uppstartsfas vilket gör att förändringar händer hos oss, ibland planerade och ibland oplanerade. Därför kan ju förmågan att snabbt ställa om och att vara flexibel i både arbetssätt och struktur kan vara bra att ha med sig.

Som person är du organiserad, noggrann, ansvarstagande, detaljfokuserad och har ett analytiskt tankesätt. Du är positiv och flexibel och har lätt för att samarbeta inom den egna gruppen men också med andra funktioner inom koncernen. Vi gör ju det här tillsammans.

Du kommer även att behöva ha lite "skinn på näsan", för att vid behov kunna ställa krav på din omgivning.

Vi önskar till exempel att du kan driva ditt arbete självständigt och inte är rädd för att tänka i nya banor. Vi välkomnar egna initiativ och att du har förmågan att fatta beslut. God analytisk förmåga och trivs med att stundtals arbeta i ett högt tempo bör också vara en stark sida.

KRAV:
  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi och ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom redovisning
  • Du har god kommunikativ förmåga och lätt för att arbeta i grupp
  • Trygg i din roll och har god förståelse för svenskt regelverk K3, IFRS och kinesiska GAAP
  • Vana att arbeta i olika system och lätt för att sätta dig in i nya. (t ex Monitor)
  • Flytande kinesiska och mycket bra svenska och engelska, såväl i tal och som skrift
  • B-körkort
OMFATTNING: 100 %
START: enligt ök

Arbetstid & Varaktighet
Heltid
Tillsvidareanställning
På plats i Eskilstuna

Lön
Fast månadslön

Kontakt:
HR, Cecilia Vallin, cecilia.vallin@senior798.eu

Sista ansökningsdag: 2023-05-30, men gärna så fort som möjligt.

Psst! Om vi skulle hitta rätt kandidaten kan processen komma att stängas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare