Hoppa till innehåll

Tågtekniker till Eskilstuna

Om arbetsplatsen
MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och tillsammans är vi över 700 tågtekniker, ingenjörer, rangerare, växlare, planerare och många fler som möjliggör människors vardag och äventyr. Vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanas och pendeltågens fordon i nio depåer runt om i Storstockholm samt Mälartågs fordon i Eskilstuna. Vi är ett av sju bolag inom MTR Nordic AB och ihop med 6200 andra medarbetare får vi samhället att rulla varje dag.
Läs mer på MTR Nordic.se

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och bidra till en viktig samhällsfunktion- att se till att våra resenärer kommer fram på ett säkert sätt, i tid när de reser med Mälartåg.
Vill du vara en i laget och göra skillnad varje dag för våra resenärer runt Mälardalen? Som Tågtekniker kommer ditt arbete innebär reparationer, akut och förebyggande underhåll samt felsökning av Mälartågstrafikens Regina- och ER1-fordon.

Arbetet innebär främst:
* Reparationer av Regina- och ER1-fordon.
* Löpande underhåll baserat på intervaller på tid eller km samt akuta underhållsarbeten
* Felsökning av vagnar och system med hjälp av kretsschema
* Iordningställande av tåg, växling (depåkörning) samt planering av vagnarnas tursättning i trafik

Men du behöver även vara flexibel att hugga in på andra arbetsuppgifter om det behövs för att teamet ska kunna leverera fordonsutsättningen till trafik.

Kvalifikationer
För att trivas i rollen som Tågtekniker utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och höga krav på säkerheten. Du tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo.

* Minst gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning.
* Kunskaper i ellära motsvarande gymnasienivå.
* Erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete och har du erfarenhet från tågteknik är det en merit
* God datorvana
* God förståelse för svenska i tal och skrift. Det kan även förekomma text och tal på engelska.

Övrigt
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester, bakgrundskontroll av belastningsregistret och en trafikmedicinsk undersökning som bland annat innebär alkohol och drogtest. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-DNP
MTR logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
10 dec. 2023 (12 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Kontaktperson
MTR Rekrytering
Email

Liknande Jobb

Eskilstuna
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Eskilstuna
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Strängnäs
Industri & Anläggning
Företagslogga