Hoppa till innehåll
Coop Logistik AB logotyp

Junior Transportplanerare

Publiceringsdatum
19 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du nyexad från högskola/universitet eller har du arbetat något år efter examen och lockas av möjligheten att utveckla dig inom transport och logistik? Missa inte denna roll där du erbjuds en gedigen grund och kompetens för en vidare karriär inom Coop samtidigt som du blir en viktig spelare i en utav Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel. Bli en del av ett positivt, energi- och glädjefyllt team som tillsammans med Coop arbetar med företagets genom tiderna största investering!

Om tjänsten

Coop har under de senaste åren startat flera stora och strategiska utvecklingsprogram där det största är etableringen av en automatiserad distributionsterminal i Eskilstuna. Den nya terminalen togs i drift under hösten 2023 och kommer att förse Coops samtliga 800 butiker med färska och torra varor.

Som Transportplanerare kommer du, i nära i samarbete med terminaler och varuflöde, säkerställa att leverans av varor till eller från butiker, kunder och leverantörer sker på ett kostnadseffektivt sätt med fokus på miljö och kvalitet. Som transportplanerare är du med och skapar förutsättningar för branschledande logistiklösningar för Coops detaljhandel.

Det här är rätt utmaning för dig som uppskattar att arbeta brett med uppgifter som sträcker sig från mer operativa, dagliga frågor till en mer strategisk nivå där du är med och bidrar till att utveckla funktionen och enheten genom att initiera och lyfta fram förbättringsförslag.

I rollen ingår:
  • Planering, transportledning och bokning av transporter från leverantör via huvudterminal och OT till butik (In- och Outbound) på ett kostnadseffektivt, kvalitativt och optimalt sätt.
  • Att genom daglig styrning och nyckeltal analysera och agera på avvikelser i kvalitet och kostnad på daglig och veckobasis.
  • Ett mycket nära samarbete med kollegor inom avdelningen och närliggande funktioner samt att främja ett utvecklande och lärande arbetssätt.
  • Bidra till ständiga förbättringar samt upprätthålla ett standardiserat arbetssätt inom egen avdelning såväl som tvärfunktionellt.
  • Samarbeta med transportör och butik.
  • Tillse efterlevnad av ingångna avtal.
  • Bidra till att lyfta fram förbättringsförslag som främjar utveckling.
Tjänsten är placerad vid terminalen i Eskilstuna och innebär skifttjänstgöring ink helgarbete, du rapporterar till Chef Transport Outbound.

Är det här du?

Vi söker dig med en akademisk examen inom för tjänsten relevant område. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med planering, logistik, administration eller annat för rollen kvalificerat arbete.
Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en hög analytisk förmåga och som är en initiativrik och självgående person med god förmåga att både prioritera, organisera och slutföra. I ditt arbete växlar du smidigt mellan både operativa såsom mer strategiska frågor och är en trygg person som säkrar framdriften i ditt arbete. Vidare är du en relationsskapare med förmåga att kommunicera med olika individer, som är flexibel, utvecklingsinriktad och lyhörd för din omgivning.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Coop med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.
Välkommen in med din ansökan!
Coop Logistik AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 mars 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren