HR Business Partner

HR Business Partner

Är du en nyfiken, engagerad, men också erfaren HR BP som brinner lite extra för att leda utbildningar och arbeta med företagskultur? Lockas du av möjligheten att vara delaktig i etableringen utav en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel? Bli en del av ett positivt, energi- och glädjefyllt team som tillsammans med Coop står inför företagets genom tiderna största investering!

Om tjänsten

Coop har under de senaste åren startat flera stora och strategiska utvecklingsprogram där det största är etableringen av en automatiserad distributionsterminal i Eskilstuna. Den nya terminalen kommer att förse Coops samtliga 800 butiker med färska och torra varor. Förberedelserna är i full gång och terminalen kommer att tas i drift hösten 2023.

Parallellt med ett löpande HR-arbete kommer du i denna roll att ta ett övergripande ansvar för att implementera och leda internutbildningar och kulturarbete för den nya terminalen. Underlag för detta finns sedan tidigare framtaget och ditt främsta fokus ligger i att både implementera men också vidareutveckla innehåll och processer för utbildning och arbete med företagskulturen.  

I rollen kommer du även att fungera som ett ledarstöd gentemot lokala chefer och ge rådgivning i alla förekommande HR-frågor såsom rekrytering, ledarförsörjning, utveckling, avveckling, utbildning, arbetsmiljö, fackliga förhandlingar m.m. I rollen ingår ett processansvar för arbetsmiljöfrågor inom hela affärsområdet. Du kommer att ansvara för och delta i strategiska projekt och processer, samt driva och genomföra förändringsarbeten i organisationen, hålla i introduktioner samt ha kontakt med lokala skolor. 
Tjänsten är placerad vid siten i Eskilstuna och rapporterar till HR-chef för Coop Logistik.

Är det här du?

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, exempelvis PA-programmet. För att lyckas i rollen har du har minst fem års erfarenhet av brett HR-arbete. Du är van vid att hantera personalärenden samt har erfarenhet kring frågor som berör rehabilitering, systematiskt arbetsmiljöarbete, arbetsrätt och fackliga förhandlingar. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från en personalintensiv organisation med kollektivanställda, Har du dessutom erfarenhet från detaljhandel eller logistikverksamhet samt erfarenhet från att ha arbetat i HR-systemet HR+ ses det som ett stort plus. Då rollen har ett fokus på utbildning/kulturarbete är det givetvis en fördel om du har arbetat med detta sedan tidigare. Inte minst behöver du trivas i en roll där du ofta talar inför större grupper och där du har en naturlig fallenhet för att skapa ett intresse och engagemang för ditt ämne.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en initiativrik och självgående person med god förmåga att både prioritera, organisera och slutföra. I ditt arbete växlar du smidigt mellan både strategiska såsom operativa frågor och är en trygg person som säkrar framdriften i dina projekt. Vidare är du en relationsskapare, som är flexibel, utvecklingsinriktad och lyhörd för din omgivning.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Coop med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.
Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.coop.se
Sista ansökningsdag 14 maj 2023 (49 dagar kvar)