Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Civilingenjör till tjänst som elberäknare på Voith Hydro!

Publiceringsdatum
26 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du jobba på ett internationellt bolag samtidigt som du får vara med och bidra till framtidens gröna energilösningar? Här kommer du att utgöra en central del av beräkningsteamet, med möjligheten att delta i projekt med stor bredd och variation.Om tjänsten

Just nu söker vi åt kunds räkning en beräkningsingenjör för elektromagnetisk dimensionering av vattenkraftsgeneratorer (elberäknare). Voith väljer omsorgsfullt sina kollegor baserat på både teknisk kompetens och personliga egenskaper. Som beräkningsingenjör kommer du att ingå i ett internationellt team av ledande utvecklare där samarbete och utveckling är de viktigaste ledorden. I Västerås är de 14 personer som arbetar med elektrisk och mekanisk dimensionering i absoluta framkanten av industrin. Du kommer att ha en bred roll och arbeta med projekt i olika faser. Vi söker både nyutexaminerade ingenjörer och ingenjörer med några års industriell erfarenhet.

Som Elberäknare kommer du att få agera som expert och samarbeta med bland annat Konstruktörer, Säljare och Projektledare för att tillsammans ro projektet i mål. Ett projekt pågår i ca 3 år från försäljning till färdigställande och du är med och stöttar projektet hela vägen. En höjdpunkt brukar vara att i slutet av varje projekt åka ut till anläggningen för att genomföra sluttester av generatorn. Arbetet sker främst från kontoret i Västerås men en del resor till kunder och vattenkraftanläggningar kommer behövas i Skandinavien och internationellt. Då varje vattenkraftsanläggning är unik ges möjlighet att utveckla kundanpassade lösningar för nya och befintliga anläggningar.
I rollen som Elberäknare kommer du få arbeta brett och agera expert inom elkraft och generatorer. Du kommer ha en analytisk roll för att säkerställa generatorernas egenskaper.

Du erbjuds

 • Ett arbete i absoluta framkanten av vattenkraftstekniken och goda möjligheter att jobba med teknisk utveckling.
 • Foten in på ett väletablerat företag.
 • En långsiktig roll med möjlighet att utvecklas inom företaget.
 • En dynamisk arbetsmiljö där du får möjligheten av vara en del av projekt av varierande slag.
 • Tjänsteresor främst inom Skandinavien men även utanför för att besöka site.


Arbetsuppgifter
 • Arbeta med elektromagnetiska frågor.
 • Agera expert inom elkraft.
 • Arbeta i projekt för att bygga och renovera generatorer.


Kvalifikationer
 • Har en avlutad civilingenjörsexamen inom områden som elkraftteknik, teknisk fysik eller liknande. Alternativt att du endast har examensarbetet kvar, då det ges möjlighet att skriva den på Voith Hydro.
 • Är flytande i det engelska språket, i både tal och skrift då språket används i det dagliga arbetet.
 • Har ett stort intresse för teknik och analytiskt arbete.

Det är meriterande om du har

 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med elkraft eller generatorer.
 • Har doktorerat inom relevanta områden.
 • Har goda kunskaper i det svenska språket, då språket kan förekomma i det dagliga arbetet.
 • Har någon form av praktiskt handlag.

Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Problemlösande
 • Noggrann
 • Självutvecklande
 • Kommunikativ
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 april 2024 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se