Projektingenjör inom Investering för el- och kraftprojekt

Projektingenjör inom Investering för el- och kraftprojekt

Som projektingenjörpå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör inom programmet för el och kraft finns det en mängd spännande arbetsuppgifter där du på sikt har möjlighet att utvecklas till projektledare. Programmet arbetar nationellt med kraftförsörjning till järnvägen. I våra team utvecklar och förvaltar vi infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Rollen är mycket varierande och arbetsuppgifterna beror på vad som är fokus i de olika projekten vid varje tillfälle. Du stöttar bland annat i projektens kontinuerliga ekonomiuppföljning, intern administration, uppföljning av tidsplaner och kontrakt samt att arbetet genomförs enligt de lagar, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. Arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt med konsulter, entreprenörer och övriga intressenter.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du en ledarförmåga som innebär att du bygger förtroende, levererar resultat och självständigt strukturera upp ditt arbete. Du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv samtidigt som du är engagerad.

Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning (om minst 180 hp/120 p) med inriktning el eller energi alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst ett års relevant och i närtid erfarenhet av att arbeta i projektform, där du bland annat jobbat med budget, projektadministration och tidsplanering
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • har erfarenhet av att arbeta i ekonomihanteringssystem (t.ex. PLS2/C7), riskhanteringssystem (t.ex. Exonaut Risk), fakturahanteringssystem (t.ex. CDI) eller MS-project
Det är meriterande om du
  • har arbetslivserfarenhet av att jobba inom el eller kraft eller infrastruktur
  • kan uttrycka dig i tal och skrift på engelska
För en objektiv och diskrimineringsfri rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet för den här tjänsten. Testerna skickas i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-09

Upplysningar

Rekryterande chef Christina Eklööf
0101236759

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Rafael Moreno Hernandez
0101241847
Mer info
Kontaktperson Christina Eklööf
Telefon 0101236759
Område Eskilstuna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 mars 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.