Microsoft Windows Server OS tekniker

Microsoft Windows Server OS tekniker

Som Systemtekniker med inriktning på Microsoft Windows Server OS på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
I rollen som systemtekniker inom Infrastrukturtjänsten arbetar du med att drifta och utveckla Trafikverkets serverinfrastruktur. Proaktivt underhållsarbete, prestandaanalyser och kapacitetsplanering ingår i arbetsuppgifterna. Du agerar även tredje linjens support med teknikexpertis.

I vårt team av tekniker stödjer vi varandra i det dagliga arbetet för att uppnå våra gemensamma mål. Vi jobbar självständigt och tar för oss av arbetsuppgifterna. Vi växlar tempo en del under dagarna då vi behöver utföra felsökningar eller andra uppgifter med kort varsel samtidigt som vi också ingår i mer långtgående, planerade utvecklingsprojekt.

Vi söker nu två nya kollegor med möjlig placering i Örebro eller Eskilstuna. Du förväntas kunna resa inom Sverige beroende på vad verksamheten kräver, främst dagsresor men någon övernattning kan ske någon gång per halvår. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten utöver ordinarie arbetstid då vi har höga krav på tillgängligheten i våra system som i sin tur möjliggör infrastrukturen, årets alla dagar.

Kvalifikationer
I det här jobbet behöver du:
  • ha körkort för personbil.
  • vara utvecklingsorienterad och nytänkande.
  • ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.
  • ha förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete.
  • ha relevant eftergymnasial utbildning, alternativt flerårig erfarenhet av arbete där motsvarande kunskaper förvärvats.
Vi söker dig som har flerårig dokumenterad erfarenhet och kunskap om:
  • WSUS - Windows Server Update Services.
  • SCCM - System Center Configuration Manager.
  • Microsoft Windows Server OS 2016 & 2019 i stor driftmiljö.
  • Powershell-scriptning.
Meriterande är om du har kunskaper inom Hyper-V, VmWare och SCOM.

Som person är du nyfiken, självständig och gillar att arbeta med andra för att nå resultat. Du har lätt att ta hjälp av andra och du ser det som självklart att stödja dina kollegor för att nå gemensamma mål. Du har därtill en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-27

Upplysningar

Rekryterande chef Björn Wesström
0101234299

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Björn Wesström
Telefon 0101234299
Område Eskilstuna
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 apr 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.