Engagerad chef till Energimyndigheten

Engagerad chef till Energimyndigheten

Har du vilja, kompetens och engagemang att bidra i arbetet för nå ett hållbart energisystem?

Energimyndigheten leder samhällets omställning till ett hållbart energisystem. Vår vision är Hållbar energi för alla och vi jobbar utifrån den statliga värdegrunden samt våra tre värdeord; trovärdig, modig, och helhetssyn.

Energimyndigheten står inför en expansiv fas med nya spännande uppdrag från regeringen.

Nu etablerar vi en ny enhet med ansvar för strategiutveckling, analys av forskning, innovation och koordinering av internationella insatser. Syftet är att förstärka energimyndighetens uppdrag att strategiskt prioritera stöd till forskning, innovation och kommersialisering för att accelerera samhällets energi- och klimatomställning. I vårt arbete och i våra strategiska prioriteringar samverkar både nationellt och internationellt.

Vi erbjuder dig ett varierat arbete på en förändringsinriktad och händelserik arbetsplats med engagerade kollegor där balansen mellan fritid och privatliv är viktig. Vi arbetar med frågor som är aktuella i samhällsdebatten såväl nationellt som internationellt och har som myndighet en tydligt främjande och utåtriktad verksamhet.

Dina arbetsuppgifter

Hos oss välkomnas du av kunniga och engagerade kollegor. Som chef för den nybildade enheten blir din huvuduppgift att såväl strategiskt som operativt leda och utveckla verksamheten tillsammans enhetens medarbetare. Du har helhetsansvaret för enhetens ekonomi, budget, medarbetare, arbetsmiljö- och verksamhetsfrågor. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där samverkan och utveckling sker tillsammans med övriga enhetschefer och avdelningschefen. Du har även nära samarbete med övriga enheter och avdelningar inom myndigheten.

Uppgifterna kommer bl a att innebära att planera, genomföra och ta fram strategiskt underlag för stöd till prioritering av forskning och innovation på energiområdet, bl.a. inom ramen för den forskningspolitiska processen. Det handlar även om att följa upp och utveckla forsknings- och innovationsstrategier, inkl. internationell strategi, tillsammans med övriga enheter på myndigheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som kan leva upp till Energimyndighetens ledaridé: Ledare vid Energimyndigheten leder och utvecklar verksamheten i samspel med medarbetare, för att nå uppsatta mål och skapa resultat. Ledarskapet bygger på helhetssyn, en tydlig kommunikation och ett coachande förhållningssätt.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ett område som myndigheten bedömer relevant för tjänsten. Erfarenhet av och kunskap om utveckling av strategi, analys och metodutveckling är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap och/eller erfarenhet av projektledning, processledning och samverkansmodeller.

Du har erfarenhet av arbete som chef och ledare med goda exempel från att bygga och utveckla framgångsrika team. Erfarenhet av chef/ledare inom den offentliga sektorn är meriterande. Du är en kommunikativ ledare med fokus på att utveckla medarbetare och team. Du möter andra människor med nyfikenhet och öppenhet samt kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Du arbetar långsiktigt strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser kopplingen mellan det dagliga operativa och de långsiktiga effekterna av prioriteringar och beslut. Du är självgående och har god administrativ förmåga samt kan strukturera och planera ditt och enhetens arbete. Du är noggrann och väl medveten om mål, rutiner och kvalitetsstandarder. Ditt nytänkande kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Du stimuleras av ett arbete med många kontaktytor och med höga krav på initiativkraft. Du behöver kunna skapa goda relationer och samarbeta effektivt med kollegor och externa samarbetspartners.

Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt vana av att arbeta med officepaketet och andra moderna IT verktyg.

Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidareanställning, heltid. Resor förekommer i tjänsten. Vi tillämpar provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten. Vi kombinerar digitala lösningar för distansarbete med arbete vid vårt nya moderna kontor i Eskilstuna.

Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2022.

Kontaktpersoner

Rémy Kolessar, avdelningschef, tel. 016-544 20 00

Fackliga kontaktpersoner

Mikaela Sahlin , SACO-S, tel. 016-544 20 97
Eva-Karin Magnusson, ST, tel. 016-544 21 94
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.energimyndigheten.se/
Sista ansökningsdag 12 dec 2022 (8 dagar kvar)