Avdelningschef till Energimyndigheten

Avdelningschef till Energimyndigheten

Energimyndigheten leder samhällets omställning till ett hållbart energisystem. Vår vision är Hållbar energi för alla och vi jobbar utifrån den statliga värdegrunden samt våra tre värdeord; trovärdig, modig, och helhetssyn.

Energimyndigheten står inför en expansiv fas med nya spännande och omfattande uppdrag från regeringen. Under 2022-2023 kommer vi successivt rekrytera nya medarbetare för våra uppdrag.

Avdelningen för verksamhetsutveckling och stöd har ca 50 medarbetare och är uppdelad på sex enheter (ekonomi och strategiskt inköp, arkitektur och digitala system, kund- och internservice, informations- och ärendehantering, utveckling och verksamhetsstyrning).

Avdelningen har till uppgift att stödja verksamheten med myndighetsövergripande tjänster och stödfunktioner. Avdelningen biträder generaldirektören i styrning och utveckling av myndigheten och stödjer ledning och verksamhet så att myndighetens uppdrag utförs effektivt, med rätt kompetens och med ändamålsenliga verktyg. Avdelningen ansvarar också för samordningen av myndighetens arbete med processer.

Vi erbjuder dig ett varierat arbete på en förändringsinriktad och händelserik arbetsplats i nya fina lokaler, engagerade kollegor där balans mellan fritid och privatliv är viktig. Vi arbetar med frågor som är aktuella i samhälsdebatten såväl nationellt som internationellt och har som myndighet en tydlig främjande och utåtriktad verksamhet. Vi samverkar med andra myndigheter, EU och internationella organ samt privata aktörer inom vårt verksamhetsområde. Detta ger dig en unik kunskap om vår samhällssektor och ett bra kontaktnät.

Dina arbetsuppgifter

Utgångspunkten i arbetet är myndighetens samlade uppdrag och avdelningens bidrag i uppdraget. Avdelningschefen ingår i myndighetens ledningsgrupp och förväntas i den rollen aktivt delta och bidra i myndighetens övergripande arbete och utveckling tillsammans med övriga i ledningsgruppen. Detta är centralt i rollen och innebär t.ex. att vara med och prioritera och allokera resurser inom myndighetens verksamhet.

Avdelningschefen leder och utvecklar avdelningens arbete och säkerställer att arbetet sker inom givna ramar enligt verksamhetsplan och ekonomiska förutsättningar. Arbetet sker genom ledning av de sex enhetscheferna som i sin tur har delegation inom sina respektive områden. Avdelningschefen arbetar med prioritering, styrning, uppföljning, ledning och coachning. Avdelningschefen har även i uppgift att hålla sig uppdaterad om verksamhetens behov och bidra till att effektivisera och digitalisera arbetssätt, processer och rutiner inom avdelningens olika enheter i syfte att öka kvalitet och servicenivå gentemot organisationen.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom relevant område för tjänsten. Du har erfarenhet från att arbeta i en chefsroll inom offentlig sektor/staten och är en erfaren ledare inom det administrativa området.

Det är meriterande om du har lett andra chefer, har erfarenhet av förändringsledning kopplat till digitalisering och kunskap inom avdelningens olika arbetsområden.

Som person är du en tydlig ledare, har analytisk förmåga och är en god kommunikatör med förmåga att kommunicera dina budskap på ett tydligt sätt. Du har en god samarbetsförmåga och ser samarbete och goda relationer som en förutsättning för att lyckas i uppdraget.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras i samband med anställning.

Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

På Energimyndigheten arbetar vi på distans i kombination med arbete vid vårt moderna kontor i centrala Eskilstuna. Här arbetar vi aktivitetsbaserat och har flexibla arbetstider för att förena arbetsliv med privatliv. Det erbjuds goda pendlingsmöjligheter från Stockholm, Västerås och andra närbelägna orter.

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-08-25
Ansöker du på annat sätt än via vårt enkla webbformulär så uppge dnr 2022-10508.

Kontaktpersoner

Under sommarperioden fram till den 15 augusti har vi begränsade möjligheter att besvara frågor.

Pär Jenestam HR tel; 016-544 23 72

Fackliga kontaktpersoner

Mikaela Sahlin SACO-S, tel; 016-544 20 97

Eva-Karin Magnusson ST, tel; 016-544 21 94
Mer info
Kontaktperson Pär Jenestam
Telefon 016-544 23 72
Område Eskilstuna
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.energimyndigheten.se/
Sista ansökningsdag 25 aug 2022 (6 dagar kvar)