Vårdenhetschef till förlossningen

Vårdenhetschef till förlossningen

Kvinnokliniken, Mälarsjukhuset Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Vill du coacha och leda en härlig grupp medarbetare bestående av barnmorskor, sjuksköterskor och undersköterskor med hög professionalitet och kompetens? Här finns ett omväxlande och spännande uppdrag där du har stora möjligheter att påverka, forma och utveckla Sörmlands kvinnosjukvård.

Om oss

Mälarsjukhuset i Eskilstuna är beläget mitt i Mälardalen, på bekvämt pendlingsavstånd från flera mellansvenska städer. Från Stockholm tar du dig enkelt till Eskilstuna med tåg eller bil på ungefär 1 timme.

Mälarsjukhuset planerar för en kommande större nybyggnation. I de helt nya och anpassade lokalerna kommer förlossningen och kvinnoavdelningen att inrymmas på samma våningsplan - något som vi förstås ser mycket fram emot. Även barnavdelningen som vi samarbetar med kommer att finnas i nära anslutning. Detaljplanering pågår redan och inflyttning planeras till 2025.

Mälarsjukhuset förlossningsavdelning har cirka 2200 förlossningar/år och här handläggs både den normala och den komplicerade förlossningen, från graviditetsvecka 28. Kvinnoavdelningen har 26 vårdplatser, fördelat på 3 vårdlag. På avdelningen finns också mottagningsverksamhet inkl. återbesöksverksamhet för nyförlösta kvinnor och deras barn samt gyncancermottagning.

Vårdenhetschefen är direkt underställd klinikens verksamhetschef. Som vårdenhetschef på förlossningen ingår du i ett team, bestående av vårdenhetschefen på kvinnoavdelningen samt en sektionsledare på respektive avdelning. Verksamheten har en bemanningsassistent anställd på heltid. Kvinnoklinikens slutenvård har c:a 120 medarbetare. En stor del av personalgruppen – som består av barnmorskor, sjuksköterskor och undersköterskor-roterar mellan slutenvårdens olika verksamheter.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet som vårdenhetschef innebär ansvar för att leda, organisera, planera och utveckla Förlossningens verksamhet. Som vårdenhetschef har du ett delegerat verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska och/eller har en vårdrelaterad högskoleexamen samt erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård - gärna kvinnosjukvård.
Du behöver ha förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, men också att du har en utpräglad lagkänsla.

Erfarenhet av chefs- och ledarskapsuppdrag och/eller –utbildning är starkt meriterande.

Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt att skapa och bevara goda relationer. Nyfikenhet, humor, prestigelöshet och inte minst kreativitet, är egenskaper som uppskattas. Arbetet kräver att du är intresserad av kvalitets- och förbättringsarbete, där du uppmuntrar och stimulerar medarbetarnas engagemang och delaktighet detta.

Du ska ha en god kommunikativ förmåga och behärska det svenska språket väl i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Verksamhetschef Veronica Svanström, 076-695 80 02.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på kvinnokliniken!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-10-29.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
Mer info
Kontaktperson Veronica Svanström
Telefon 076-695 80 02
Område Eskilstuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionsormland.se
Sista ansökningsdag 29 okt 2020 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.