Vårdenhetschef till barnmorskemottagningen

Vårdenhetschef till barnmorskemottagningen

Kvinnokliniken, Mälarsjukhuset Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Vill du coacha och leda en härlig grupp medarbetare bestående av barnmorskor och undersköterskor med hög professionalitet och kompetens? Här finns ett omväxlande och spännande uppdrag där du har stora möjligheter att påverka, forma och utveckla Sörmlands kvinnosjukvård.

Om oss

Mälarsjukhuset i Eskilstuna (MSE) är beläget mitt i Mälardalen, på bekvämt pendlingsavstånd från flera mellansvenska städer. Från Stockholm tar du dig enkelt till Eskilstuna med tåg eller bil på ungefär 1 timme. Barnmorskemottagningen Mälarsjukhuset/Strängnäs gemensamma vision är hög kompetens, god tillgänglighet, smidighet och vänlighet. Besökare och personal känner sig välkomna i nöd och lust.
Vi har ca 35 barnmorskor och undersköterskor i teamet. Vi har vår största mottagning på MSE där även Specialistmödravården ingår, en mindre enhet på familjecentralen i Strängnäs och sedan barnmorskor som utgår från MSE till de fyra olika familjecentralerna i Eskilstuna. Vi har ett nära samarbete med vår förlossnings-och BB-enhet.
Vi jobbar aktivt för en attraktiv arbetsmiljö med veckovisa reflektioner. Vi arbetar med en aktivitetstavla för att ständigt förbättra oss och nå våra mål.

Dina arbetsuppgifter

Vårdenhetschefen är direkt underställd klinikens verksamhetschef. Som vårdenhetschef på barnmorskemottagningen så ingår du i kvinnoklinikens klinikledning i nära samarbete med klinikens övriga vårdenhetschefer, klinikadministratörer, administrativa enhetschef och läkare.
Du arbetar i team med sektionsledare för specialistmödravården.
Arbetet som vårdenhetschef innebär ansvar för att leda, organisera, planera och utveckla barnmorskemottagningens verksamhet. Som vårdenhetschef har du ett delegerat verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar, du sitter förutom i kvinnoklinikens klinikledning även med i ledningsgrupper för nordvästra länsdelens familjecentraler. Resor ingår i arbetet då familjecentralerna ligger utspridda i länet.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska.
Du behöver ha förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, men också att du har en utpräglad lagkänsla. Erfarenhet av chefs- och ledarskapsuppdrag och/eller –utbildning är starkt meriterande. Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt att skapa och bevara goda relationer. Nyfikenhet, humor, prestigelöshet och inte minst kreativitet, är egenskaper som uppskattas. Arbetet kräver att du är intresserad av kvalitets- och förbättringsarbete, där du uppmuntrar och stimulerar medarbetarnas engagemang och delaktighet detta. Du ska ha en god kommunikativ förmåga och behärska det svenska språket väl i både tal och skrift.
Körkort B är ett krav.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Verksamhetschef Veronica Svanström, 076-695 80 02, veronica.svanstrom@regionsormland.se
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på kvinnokliniken MSE!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-11-30.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner

Följ oss gärna på Facebook

Förvaltning:Hälso- och sjukvården
Kommun:Eskilstuna
Referensnummer:RLSV-20-598
Arbetstid:Tillsvidare, 100%, Tillträde enligt överenskommelse
Publicerat:2020-11-10
Sista ansökningsdatum:2020-11-30
Annonsansvarig:Platsannonsering

Sök jobbTillbaka till lediga jobb

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Veronica Svanström
Telefon 076-695 80 02
Område Eskilstuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionsormland.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.