Sjuksköterska ambulanssjukvården rotation ambulans & sjukvårdenslarmcentral

Sjuksköterska ambulanssjukvården rotation ambulans & sjukvårdenslarmcentral

Ambulanssjukvården Eskilstuna och Strängnäs

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Vi växer och behöver fler medarbetare inom ambulanssjukvården Eskilstuna och Strängnäs och sjukvårdenslarmcentral Eskilstuna, så sök våra spännande rotationstjänster.

Vill du ha ett betydelsefullt jobb? Är du lyhörd, lösningsorienterad och har förmåga att fatta beslut? Varför inte söka ett av samhällets viktigaste jobb, där du och dina kollegor skapar trygghet för alla som behöver sjukvårdens hjälp – dygnet runt, årets alla dagar. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i händelsernas centrum och samhället.

Inom ambulanssjukvården Sörmland är vi ett team av mycket engagerade hårt arbetande medarbetare som är passionerade över att göra det där lilla extra för patienter och kollegor.

Vill du ha ett roligt, omväxlande, utmanande arbete där du i din tjänst roterar mellan att arbeta som larmoperatör på sjukvårdens larmcentral i Eskilstuna och sjuksköterska i ambulans på ambulansen Eskilstuna och Strängnäs.

Om oss

Region Sörmland bedriver tillsammans med Regionerna Uppsala och Västmanland larmcentral i egen regi. I Region Sörmland tillhör larmcentralen ambulansorganisationen. Sjukvårdens larmcentral har ansvaret för medicinsk prioritering och dirigering av ambulansresurser inom de tre Regionerna Sörmland, Uppsala och Västmanland. Vi betjänar tillsammans cirka 930 000 invånare. Centralerna är placerade i Uppsala, Västerås och Eskilstuna.

Sörmlands ambulanssjukvård är i topp inom svensk ambulanssjukvård och vi utvecklar ständigt nya lösningar för en bättre vård och arbetsmiljö. Vi eftersträvar god tillgänglighet och hög beredskap dygnet runt samt arbetar med den senaste tekniken inom kommunikation och teknisk utrustning.

Dina arbetsuppgifter

Som sjuksköterska/larmoperatör på sjukvårdens larmcentral tar du emot samtal som rör vård och människor i kris, från 112. De behöver hjälp med en bedömning och hjälp med vad för slags vårdinsats som krävs. Till stöd används ett unikt medicinskt beslutstöd. Det är utmanande samtal från födelse till livets slut, som larmoperatör ger du livsavgörande råd och instruktioner i väntan på ambulans.

Arbetet som sjuksköterska i ambulansen är självständigt och varierande. Du möter patienter i alla åldrar som drabbats av akut sjukdom eller skada. Bedömning och behandling sker i hemmet, på skadeplats och under transport.

Att arbeta som sjuksköterska/larmoperatör hos oss innebär att du har en rotationstjänstgöring mellan sjukvårdens larmcentral i Eskilstuna och ambulansen i Eskilstuna och Strängnäs.

Du kommer genomgå en introduktionsutbildning vid starten av din anställning med handledning och en individuell plan för inskolning som kommer att anpassas efter dina behov.

Din kompetens

Vi söker grundutbildade och/eller vidareutbildade legitimerade sjuksköterskor. Minst två års erfarenhet från akutmedicinsk enhet eller annat som bedöms som likvärdigt krävs.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som tydlighet i kommunikation, stabilitet, strukturerad och förtroendegivande.
Arbetsuppgifterna kräver att du behärskar det svenska språket fullt ut i både tal och skrift och har goda kunskaper i engelska. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Anställningskrav

God fysik förutsätts eftersom tunga lyft ofta förekommer i arbetet. Vid anställningsintervjun ingår fysiska tester såsom kondition och styrka, samt skriftligt intyg på simkunnighet 200 m. Du skall ha god körvana samt körkortsklass B i minst 3 år. Körkortsklass C/ C1 är meriterande men inget krav.

Anställningsform

Vi kan erbjuda dig en rotationstjänst på 50 % ambulansen Eskilstuna och/eller Strängnäs samt 50% på sjukvårdens larmcentral med tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är på heltid och innebär dag/kväll/natt och helgarbete.

Information om tjänsten lämnas av

Enhetschef Eskilstuna/Strängnäs Mats Hedkvist, 016-10 37 05.
Biträdande enhetschef Tomas Jonsson, 076-720 16 23.
Enhetschef sjukvårdens larmcentral Magnus Vesterhav, 072-143 59 04.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på ambulansen och sjukvårdens larmcentral!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-06-15.

Intervjuer och tester kan komma att ske löpande.
Mer info
Kontaktperson Enhetschef Mats Hedkvist
Telefon 016-10 37 05
Område Eskilstuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionsormland.se
Sista ansökningsdag 15 juni 2022 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.