Enhetschef med specialistläkarkompetens för den geriatriska sektionen

Enhetschef med specialistläkarkompetens för den geriatriska sektionen

Medicinkliniken, Mälarsjukhuset Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Vill du vara med och leda framtidens geriatriska vård?

Vi söker dig som är specialistläkare inom geriatrik och som vill vara enhetschef med sektionsansvar. Verksamhetsområde inom öppenvård, slutenvård och mobil närvård.

Om oss
Medicinkliniken är länets största klinik med verksamhet inom njurmedicin, allmän internmedicin inkl. akutsjukvård på akutmottagning och AVA, kardiologi, geriatrik, endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, palliativ sjukvård och SSIH, neurologi och stroke. Uppdraget för medicinklinikens ledningsansvariga bygger på Hälso-och sjukvårdens övergripande mål med att erbjuda Sörmlands medborgare att känna sig trygga som patienter med en smidig resa genom vården med rätt utnyttjade resurser.

Vi erbjuder dig en unik möjlighet av att vara ledare för medicinklinikens geriatriska sektion samt att vara den geriatriska mottagningens enhetschef, vilket innebär att du är direkt chef för enhetens två specialister, två ST-läkare, tre sjuksköterskor inom öppenvård och mobil verksamhet och en neuropsykolog. Inom sektionen finns även den geriatriska vårdavdelningen med 20 slutenvårdsplatser och där har du ett nära samarbete med det geriatriska teamet under ledning av Vårdenhetschef, biträdande vårdenhetschef och avdelningens vårdledare. Du har det medicinska ledningsansvaret. Sektionen är under pågående Silviacertifiering och får snart som det tredje sjukhuset i Sverige en god kvalitetsstämpel avseende demensvården.

Sektionen och enheten är en del av medicinkliniken och har alla de möjligheter som en egen enhet kan få men också fördelen av att vara i ett nära samarbete med resten av medicinkliniken och många kollegor inom ett brett område vilket ger ett bra samarbete över specialiteterna och många utbildningstillfällen. Tillsammans med läkarchef och underläkarchef för medicinklinikens läkare samarbetar ni avseende underläkarbemanning och kompetensutveckling.
Vi erbjuder dig chefsutbildning och ett enhetschefsnätverk med klinikens övriga 10 enhetschefer. Samarbete med övriga länets geriatrikverksamhet med bla gemensam ST studierektor över länet.

Dina arbetsuppgifter
Uppdraget som medicinskt ansvarig läkare omfattar, utöver arbete som geriatriker, det medicinska ledningsansvaret och samordningsansvaret för sektionen samt ett övergripande ansvar för att sektionen ger en patientsäker vård med hög tillgänglighet och av hög kvalitet. Tillsammans med vårdenhetschefen ansvarar du för enhetens patientsäkerhets- och vårdkvalitetsarbete. Ett nära samarbete med kommunerna, primärvården och andra sjukhuskliniker pågår kontinuerligt.

Din kompetens
Vi söker dig som har läkarexamen, specialist inom geriatrik, som är intresserad av ledarskap och att utveckla den geriatriska vården.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av t.f. Verksamhetschef Therese Lundin växel 016-10 30 00.
Fackliga företrädare Läkarföreningen och övriga söks via växeln 016-10 30 00.

Kom och jobba hos oss på medicinkliniken!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-02-10.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
Mer info
Kontaktperson Therese Lundin
Telefon 016-10 30 00
Område Eskilstuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.landstingetsormland.se/
Sista ansökningsdag 10 feb (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Landstinget Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Landstinget Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.