Barnmorska till kvinnoavdelningen och förlossningen

Barnmorska till kvinnoavdelningen och förlossningen

Kvinnokliniken, Mälarsjukhuset Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Mälarsjukhuset i Eskilstuna är beläget mitt i Mälardalen, på bekvämt pendlingsavstånd från flera mellanstora och större städer i Sverige. Från Stockholm tar du dig enkelt till Eskilstuna med tåg eller bil på ungefär en timme.

Mälarsjukhuset planerar en nybyggnation som kommer att stå färdig 2025. I de helt nya lokalerna kommer förlossningen och kvinnoavdelningen att inrymmas på samma våningsplan, i nära anslutning till neonatalavdelningen - något som vi förstås ser mycket fram emot.

Förlossningsavdelningen:
På Mälarsjukhuset föds cirka 2000 barn varje år. Här handläggs både den normala och den komplicerade förlossningen, från graviditetsvecka 28.

Förlossningsmottagningen:
ligger i anslutning till förlossningsavdelningen.
Mottagningens målgrupp är framförallt kvinnor med akuta graviditetsbesvär som behöver träffa läkare.
Kvinnokliniken har en välfungerande Auroraverksamhet som erbjuder samtalsstöd till förlossningsrädda kvinnor.

Kvinnoavdelningen är en integrerad BB/Gyn-avdelning med 26 vårdplatser:
Här vårdas, förutom nyförlösta kvinnor och deras barn, kvinnor med graviditetskomplikation.
På kvinnoavdelningen vårdas också kvinnor i samband med gynekologiska operationer, senaborter och gynekologisk cancer.

Vi har ett välfungerande och nära samarbete med Mälarsjukhusets neonatalavdelning, och arbetar för att så långt det är möjligt undvika separation av mor och barn. Vi tillämpar och utvecklar samvård av den nyblivna modern och det nyfödda barnet i behov av neonatalvård.
Vi arbetar aktivt för att främja anknytning och amning och samarbetar med barnkliniken i framtagandet av gemensamma riktlinjer och utbildningar.

Gynekologisk jourmottagning:
Kvinnoklinikens slutenvårdsverksamhet innefattar en gynekologisk jourmottagning som under del av jourtid tar emot kvinnor med akuta, gynekologiska besvär och sjukdomar.

Gynekologisk cancermottagning:
är ytterligare en verksamhet som ingår i vårt uppdrag.
Hit kommer kvinnor med gynekologisk cancer för cytostatikabehandling, stöd och rådgivning. På mottagningen arbetar kontaktsjuksköterskor.

BB-mottagningen:
Återbesöksverksamhet som omfattar kontroller och provtagningar av nyfödda barn och deras mödrar samt amningsmottagning.

Dina arbetsuppgifter

Barnmorska med rotationstjänstgöring inom slutenvårdens olika enheter; förlossning, kvinnoavdelning (BB/Gynavdelning) samt eventuellt BB- och amningsmottagning, vilket medför stora möjligheter till variation i arbetsuppgifterna.

Vi arbetar också för att främja rotationstjänstgöring mellan Kvinnokliniken sluten-/ och öppenvård.
Det innebär att det finns goda möjligheter att rotera mellan till exempel barnmorskemottagningen eller gynmottagningen och förlossningen, alternativt kvinnoavdelningen.

Genom att samarbeta över kvinnoklinikens olika enheter/verksamheter uppnår vi en ökad kompetens hos den enskilde medarbetaren, en sammanhållen vårdkedja, ökad vårdkvalitet och en förbättrad kontinuitet för patienterna.

Barnmorskor, sjuksköterskor och undersköterskor arbetar i team tillsammans med obstetriker, barnläkare och anestesiläkare som förstås är tillgängliga dygnet runt.

På kvinnokliniken arbetar vi med patienten i fokus och strävar efter att i största möjliga mån individualisera vården efter kvinnans önskemål och behov. Vår vision är att vara en klinik i framkant, vilket innebär att vi ständigt utvecklar, förnyar och förbättrar vårt arbetssätt.
Hos oss arbetar du i en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö. Vi bedriver kvalitets-, förbättrings- och utvecklingsarbete och möjlighet finns till medverkan i något av våra olika projekt.

Vi erbjuder dig som nyanställd en gedigen, individuellt anpassad introduktion.
Vi tillämpar mentorskap och uppmuntrar daglig reflektion i arbetslaget.

Vi strävar efter att i största möjliga mån tillgodose medarbetarens önskemål om arbetstid genom flexibel schemaläggning.

Din kompetens

Du är legitimerad barnmorska med lång eller kort erfarenhet. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom förlossningsvård, eftervård och/eller mödravård. Exempel på personliga egenskaper som vi värdesätter högt hos den sökande är prestigelöshet, flexibilitet, vänlighet och tolerans.
Vi vill att:
Du tar hand om patienterna utifrån deras olika behov genom ett personcentrerat arbetssätt.
Du trivs med att arbeta i team och har lätt för att samarbeta med andra.
Du strävar efter att utvecklas i ditt yrke och vill vara delaktig i att utveckla och förbättra den verksamhet du jobbar inom.
Du är pålitlig och ansvarstagande.
Du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse.
Treskift, dag-kväll-natt. Individuell schemaplanering.
Helgtjänstgöring, för närvarande 2 helger/5 veckor. Helg förtätning under sommaren.

Region Sörmland tillämpar en arbetstidsmodell som innebär förkortning av veckoarbetstiden vid nattarbete. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Vårdenhetschef förlossningen Agneta Erström, 016-10 33 86.
Vårdenhetschef kvinnoavdelningen Louise Hildenborg, 016-10 48 41.
HR-specialist Emelie Ravelin, 072-144 10 08.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 016-10 30 00.

Kom och jobba hos oss på kvinnokliniken, en klinik i framkant!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-08-02.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
Mer info
Kontaktperson Emelie Raveli
Telefon 072-144 10 08
Område Eskilstuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Barnmorska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionsormland.se
Sista ansökningsdag 2 aug 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.