Vi söker en personlig och pålitlig kollega med erfarenhet från HR området. Vi erbjuder ett spännande arbete för dig som vill vara med och jobba i en verksamhetsnära roll samt utveckla vårt personalarbete inom affärsområdet Bygg. I Peab har vi människan i centrum och trots vår storlek är vi familjära och personliga vilket det gör det extra roligt att arbeta med personalfrågor.

Arbetets innehåll

Detta är ett föräldravikariat på minst nio månader. Du kommer att arbeta brett med stor möjlighet att påverka verksamheten i Södermanland och du kommer att ha många kontaktytor. I ditt uppdrag arbetar du operativt med att bistå linjechefer och våra medarbetare i personalrelaterade frågor. Du utför självständigt arbete så som personalförsörjning, kompetensutveckling, bemanning, rehabilitering, administration med mera. Utöver det finns byggspecifika personalprocesser som hantering av lärlingar och samverkan med skolor. Du kommer dessutom hantera implementering av policys, riktlinjer och processer. Förutom organisationen i Eskilstuna servar du även en mindre enhet i Nyköping, varpå viss närvaro krävs.

Du blir en del av regionens personalgrupp som tillsammans utvecklar och driver personalprocesser, förbättringsarbete samt stöttar varandra i det dagliga arbetet. Du rapporterar till regionens personalchef.

Din profil
Önskvärt är att du har erfarenhet av en generalistroll på en personalfunktion alternativt arbetat som konsultchef på ett bemanningsföretag. Som person är du initiativtagande, självgående med problemlösningsförmåga. Du har samsyn i våra värderingar, Jordnära, Utvecklande, Personlig och Pålitlig. Då ditt ansvar är fördelat på två orter och våra projekt ligger utspritt i geografiskt måste du trivas med att vara rörlig i Sörmland och för tjänsten krävs det att du har B-körkort och tillgång till bil. Vi arbetar för en jämn könsfördelning och uppmuntrar fler kvinnliga sökande till vår bransch.

Vi arbetar med löpande urval och kan tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum.

Vi erbjuder

I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens påarbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Lars-Erik Magnusson, Personalchef, 0725-33 76 45,
Mer info
Kontaktperson Lars-Erik Magnusson, Personalchef
Telefon 0725-33 76 45
Område Eskilstuna
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 sept (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.