Teknikchef

Teknikchef

Drivs du av framtidsvisioner och har en hög grad av affärsmässighet? Outokumpu befinner sig i en tillväxtfas med mycket förändringar framför sig och behöver dig som har en stor teknisk förståelse och god kunskap om stålindustrin.

Outokumpu är den globala ledaren inom rostfritt stål, visionen är att bli den bästa aktören inom området till 2020. Vi behöver de bästa medarbetarna för att nå dit, välkommen med din ansökan!

Omfattning: Heltid

Arbetsbeskrivning:

Som teknikchef kommer du att ansvara, utveckla och leda teknikavdelningen inom Nyby Operations. Du upprätthåller och utvecklar verksamhetsledningssystemen inom enheten, ansvarar för leveransprovning, process och produktutveckling samt är den som koordinerar samarbetet med ARC/Avesta Research Center.

Våra kunder har stor teknisk kunskap och du kommer därför att ha grundläggande ansvar för alla kundspecifika frågor och bör därmed ha kontroll på verksamhetens kravspecifikationer och vad som är möjligt att producera.

Du kommer att ingå i den nybildade ledningsgruppen där vi förväntar oss att du är energigivande och bidragande till det nya teamet. Du kommer att ha befogenheter att fatta beslut som rör avdelningen för att uppfylla avdelningens mål och ansvar. Du styr, analyserar och deltar aktivt i företagets ständiga förbättringsarbete som utgår ifrån metodiken six sigma.

Genom ett relationsbyggande ledarskap kommer du leda ett ingenjörsteam av nio medarbetare där du ansvarar för deras utveckling.

Kvalifikationer:

Du har en civilingenjörsexamen eller liknade motsvarighet som arbetsgivaren anser relevant. Det är meriterande med arbetslivserfarenhet inom marknadsföring eller industriell ekonomi. Vi vill att du har 5-10 års arbetslivserfarenhet och det anses meriterande om det har involverat teknisk utveckling.

Du ska ha goda ledaregenskaper och praktisk erfarenhet av detsamma. Teamet du ska leda har en hög teknisk kompetens och det är ett krav att du har mycket god teknisk förståelse. Vi vill att du har erfarenhet från stålindustrin eller liknande verksamhet och det är meriterande om du har erfarenhet från materialteknik eller metallurgi. Vi ser gärna att du har greenbelt utbildning alternativt kunskap om six sigma eller lean.

Eftersom kommunikation är en viktig del i allt förändringsarbete ser vi att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, det är även meriterande med kunskaper i tyska.

Som person värdesätter vi att du drivs av förändring, möjligheter att göra goda affärer med gott samarbete med medarbetare och kunder.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Outokumpu:

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Materialet är helt återvinningsbart, underhållsfritt samt mycket starkt och hållbart. Rostfritt stål är en av de viktigaste byggstenarna för en hållbar framtid. Outokumpu har idag cirka 10 000 anställda i mer än 30 länder. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsingfors. I Nyby tillverkar vi kallvalsat material och här arbetar ca 230 personer. www.outokumpu.com.

Sista ansökningsdag: 2018-11-11, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: kontakta rekryteringskonsult Jenny Bolinder på 0733-313 512, jenny.bolinder@randstad eller Patricia Classon på 0733-434186, patricia.classon@randstad.se
Mer info
Kontaktperson Jenny Bolinder
Telefon 0733313512
Område Eskilstuna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 14 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Randstad är världens näst största HR-service företag och arbetar med bemanning och rekrytering. Vi är nu representerade i 46 länder, med över en halv miljon medarbetare på uppdrag hos våra kunder varje dag.