Tågtekniker till Eskilstuna

Tågtekniker till Eskilstuna

Arbetsuppgifter
Du utför både mekaniskt och elektriskt arbete och gör bedömningar av det trafiksäkerhetsmässiga tillståndet hos fordonen. Underhåll samt felsökning kommer ingå i dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Vi söker dig med tidigare erfarenhet av tågunderhåll eller likvärdig kompetens. Om du tidigare har jobbat inom bil, buss, industrielektriker eller annat tekniskt/elektriskt arbete ser vi det som likvärdig komptens. Det är meriterande om du har gymnasieutbildning inom el, automation, industri eller fordonsprogram. Vidare är det meriterande om du kan läsa och förstå el-schema och mekaniska ritningar samt förstå och arbeta efter dokumentationer. Erfarenhet av tågunderhåll samt intresse och erfarenhet av att jobba med växling av tåg är meriterande.

Du måste behärska svenska och engelska språket väl, både i tal och skrift. Vi ser att du har förmågan att tänka långsiktigt och kan se fordonets behov i sin helhet och tänka effektivt underhåll i det arbete du utför. Fordonsutbildning på fordonstypen får du hos oss.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att jobba i team. Noggrannhet och ordningssinne är en självklarhet hos oss. Då arbetet innebär trafikmässiga bedömningar och växling av fordon kommer du att genomgå en läkarundersökning i enlighet med Transportstyrelsens regler. Godkänd läkarundersökning är ett krav för anställningen.

Vi erbjuder
Mantena kännetecknas av begåvade, engagerade medarbetare som arbetar varje dag för att se till att allt går som på räls förr de resande – bokstavligen. Vi strävar efter att vara en attraktiv och trivsam arbetsplats med kunden i fokus. Vi jobbar med ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten och individen, på så sätt att vi ska fortsätta att vara Nordens mest nytänkande totalleverantör av underhållstjänster. Vi lever efter våra värderingar förtroende, effektivitet och innovation.

Anställningarna startar snarast möjligt under 2021.

Tjänsten är en heltidstjänst med skiftschema där du jobbar förmiddag, eftermiddag eller natt. Vi törs utlova ett stimulerande och utvecklande jobb i en av Sveriges nyaste och modernaste tågdepåer.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Fordon, Fordonstekniker, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mantena är en av de största leverantörerna av underhållstjänster till tåg i Norden. Mantena tillhandahåller moderna tjänster anpassade till den nya järnvägssektorn samtidigt som vi fortstätter en lång tradition inom järnvägsverksamheten. Vår kompetens omfattar allt från de största och tyngsta loken till de minsta och mest avancerade komponenterna inom tåg. Mantenas huvudkontor ligger vid Oslo Centralstation, med underhållsverkstäder spridda över flera platser i Norge och Sverige.

Med fokus på hållbarhet, innovation och effektivitet arbetar vi varje dag för att utöka vårt utbud av tjänster och öka tågens punktlighet och livstid.