Mantena Sverige söker Tågtekniker i Eskilstuna

Mantena Sverige söker Tågtekniker i Eskilstuna

Mantena Sverige söker tågtekniker i Eskilstuna

Mantena har vunnit underhållskontraktet för Mälartåg på uppdrag av SJ AB. Uppdraget avser underhåll av nya dubbeldäckaren ER1. Underhållet kommer att utföras i en nybyggd verkstad i Eskilstuna som står klar under hösten/vintern 2018.

Vi söker nu tågtekniker som vill arbeta i vår nybyggda depå i Eskilstuna. Du kommer att utföra mekaniskt och elektriskt arbete och göra bedömningar av det trafiksäkerhets-mässiga tillståendet hos fordonen. Fordonsutbildning på aktuell tågtyp ER1 tillhandahålls av Mantena/fordonsleverantören under din första anställningstid. För rätt person finns även möjlighet att utvecklas till fordonsinstruktör och hålla interna fordonsutbildningar.

Vi söker dig med gymnasieutbildning inom el, industri eller fordonsprogram. Du skall kunna läsa och förstå el-schema och mekaniska ritningar. Erfarenhet av tågunderhåll ses som en merit men du kan även ha jobbat inom bil, buss eller annan teknisk verksamhet. Du måste behärska svenska språket väl, både i skrift och i tal.

Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att jobba i team. Noggrannhet och ordningssinne är en självklarhet hos oss. Då arbetet innebär trafikmässiga bedömningar och växling av fordon kommer du att genomgå en läkarundersökning i enlighet med Transportstyrelsens regler.

Tjänsten är en heltidstjänst med skiftschema. Natt- och helgarbete förekommer.

Låter det spännande? Registrera ditt CV och sök tjänsten via vår hemsida www.mantena.se. Har du frågor angående tjänsten, ring HR-chef Tinnike Almquist på telefon 042-44 22 123 eller VD Fredrik Thulin på telefon 042-44 22 121. Urvalsprocessen sker löpande så din ansökan vill vi ha snarast, dock senast 2018-11-18.
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mantena.se
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mantena Sverige AB är ett dotterbolag till Mantena AS som ägs av norska staten. Mantena har ca 1100 anställda fördelade i Norge och Sverige. Mantena Sverige ansvarar i dagsläget för underhåll av Pågatågen i Skåne samt underhåll av SJ:s fordon X40 och X55 i Västerås och Hagalund. Mantena Sverige har vunnit ett nytt underhållskontrakt för underhåll av Mälartåg från våren 2019. Mer information om Mantena finner du på vår hemsida www.mantena.se.