Ekonomichef

Ekonomichef

Landrins Bil söker en affärsdriven ekonomichef med goda ledaregenskaper där du genom din yrkesroll och din expertis inom ekonomiområdet tillsammans med en positiv och förbättringsinriktad inställning är med på resan till marknadens nöjdaste kund.

Om Landrins Bil

Landrins Bil är ett
familjeägt företag som firade 50-år 2018. Vi finns i Avesta, Västerås,
Eskilstuna, Lund och sedan 2018 även i Sundsvall. Vi säljer personbil, transportbil, lastbilar och även fritidsfordon. I bolaget är vi ca. 260 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder.

Om tjänsten

Som ekonomichef rapporterar du till vår operativa chef och har en nyckelbefattning i ledningsgruppen. I ditt uppdrag ingår yttersta ansvaret för att säkerställa redovisning och ekonomiprocesser. I rollen ingår personalansvar för 10 medarbetare inom redovisning, lön samt administration. Andra huvudsakliga arbetsuppgifter är bl.a.:

  • Resultatanalyser
  • Finansiell rapportering samt månads och kvartalsrapporter till våra generalagenter
  • Upprätta årsbokslut och årsredovisning samt inkomstdeklaration
  • Statistikinlämningar till SCB
  • Se över att processer och rutiner är effektiva
  • Kontaktperson för externa revisorer och banker

Din bakgrund

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har eftergymnasial utbildning inom ekonomiområdet samt erfarenhet av chefsroller.
Du har god systemvana och hanterar MS Office programmen obehindrat. Erfarenhet från ekonomisystemet Kobra och Visma är meriterande.

Som person har du, likt resten av Landrins, ett inre driv att få saker gjorda. Du gillar att vara en del av ett team och har god samarbetsförmåga, kommunicerar rakt och enkelt samtidigt som du är trygg i dig själv och kan vara självgående.
Du arbetar proaktivt vilket gör att du kan hantera utmaningar på både kort och lång sikt samtidigt. Viktigt är att du kan vara lyhörd för företagets behov och du tycker om att jobba hands-on.

Placeringsort: Eskilstuna

Heltid/dagtid

Tillsvidare anställning

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt, men senast 30 maj. Skicka din ansökan (CV och personligt brev) till nyttjobb@landrinsbil.se märk ansökan "Ekonomichef". Frågor angående tjänsten besvaras av Ekonomichef Therese Andersson via mail therese.andersson@landrinsbil.se .

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.landrinsbil.se/
Sista ansökningsdag 30 maj 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Landrins Bil är ett familjeägt företag som grundades för över 50 år sedan i Avesta. Idag finns vi på finns på fem orter i Sverige; Avesta, Eskilstuna, Lund, Västerås och Sundsvall. I koncernen är vi ca. 250 anställda och omsätter ca 2 miljarder. Vi säljer personbilar, transportbilar, lastbilar och fritidsfordon.

Genom lokal närvaro, förståelse och kunskap hjälper Landrins Bil människor med allt som rör deras fordon - allt från serviceavtal till bilvård.

Besök gärna vår hemsida www.landrinsbil.se för mer information om oss.