Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba som Utredare på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att tillsammans med övriga utredare leda och samordna myndighetens kontrollverksamhet av säkerhetsskyddet vid myndigheten samt hos företag med vilka myndigheten tecknat säkerhetsskyddsavtal. Det innebär att planera och genomföra utredningar och kontroller samt att göra uppföljning av utfall och bevaka åtgärder för ett förbättrat säkerhetsskydd. Kontakter med andra myndigheter, företag samt nätverk inom främst försvarssektorn. Utveckling av dokument, arbetssätt och processer är en del av arbetet. Resor inom Sverige förekommer.

Kvalifikationer
Du har relevant akademisk examen inom t.ex. samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av utredningsarbetet och uppföljning av fastlagda planer inom den egna verksamheten så väl som extern verksamhet. Vana att arbeta med utveckling av processer, samt att genomföra leverantörskontroller/leverantörsuppföljningar. Goda kunskaper i Office och Outlook. Körkort klass B.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av att genomföra och utveckla kontrollsamheten inom området säkerhetsskydd. Kunskaper om Försvarsmaktens föreskrifter om säkerhetsskydd. Det är även meriterande med erfarenhet från revisionsarbete (ISO 9001) samt erfarenhet från statlig myndighet. Att hålla föredragningar och genomföra utbildning är också meriterande.

Personliga egenskaper
Dina personliga egenskaper kommer vara viktiga för oss. Vi söker dig som har en stark integritet och självgående med god förmåga att planera och prioritera arbetsuppgifter. Du är en god kommunikatör och har lätt att bygga förtroende och skapa nätverk. För rollen krävs också att du är systematisk och strukturerad och har en god analytisk förmåga.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Placeringsort Eskilstuna. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning inom Fortifikationsverket innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Enhetschef Roger Thörnstrand, tfn 010-44 44 512.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO

Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-04-12. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Mer info
Kontaktperson Enhetschef Roger Thörnstrand
Telefon 010-44 44 512
Område Eskilstuna
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fortv.se
Sista ansökningsdag 12 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!