Skolchef till grundskolan

Skolchef till grundskolan

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och leda arbetet för fortsatt förbättrade resultat i Eskilstunas grundskolor? Vill du både utmanas, utmana och kunna göra skillnad på riktigt? Då är du kanske den skolchef vi söker!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och fyra gymnasieskolor plus ett antal gemensamma enheter. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare och har tre olika nämnder som vi arbetar på uppdrag av. Skolchefen är chef för grundskolenämndens verksamheter som omfattar de kommunala grundskolorna och fritidshemmen samt grundsärskolorna. I ansvarsområdet ingår även verksamheter som ska stödja skolorna.

Arbetsuppgifter
Som skolchef i Eskilstuna jobbar du i förvaltningen i partnerskap med de två andra skolcheferna för förskola, gymnasium och med förvaltningschefen. Förvaltningschefen arbetar i kommunledningen och det betyder att du kan fokusera på skolchefsuppdraget som det är formulerat i skollagen. Tre avdelningschefer rapporterar till dig och de är i sin tur chefer över grundskolans rektorer. Du har stor frihet i ledningen av det pedagogiska uppdraget. Du klargör målen, varför de är viktiga och stakar ut en tydlig riktning. Hela tiden har du ett öppet och framåtsyftande samtal med politikerna i nämnden där du stödjer dem med den kunskap de behöver ha för att kunna fatta kloka politiska beslut.

En del av ditt jobb är också att omvärldsbevaka och nätverka med näringsliv, universitet, andra kommuner och andra viktiga intressenter. Vår nya skolchef ser sig själv som en del i utvecklingen av hela det svenska skolväsendet med Eskilstunas grundskolor i fokus. Utbildning - från förskola till gymnasium - är en avgörande plats för att staden ska utvecklas och må bra. Om vi lyckas så lyckas Eskilstuna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av rektorsarbete, är van att leda genom andra chefer och att jobba nära de politiska uppdragsgivarna. Kanske är du idag redan verksamhetschef eller skolchef. Du har gått rektorsutbildningen och kan grundskola och anpassad grundskola. Din utbildningsbakgrund är en akademisk examen med pedagogisk inriktning. Du har hanterat ditt tidigare budgetansvar på ett ansvarsfullt och skickligt sätt och är beredd att ansvara för en ekonomi på cirka 1,2 miljarder.

Du leder och följer upp med tillitsbaserat ledarskap utifrån förståelse för helheten. Med mod och handlingskraft tar du täten för att fortsätta utvecklingen av Eskilstuna kommuns grundskolor och du skapar och behåller goda relationer med alla du möter. Du har en språklig säkerhet i tal och skrift och kan formulera dig och anpassa din kommunikation till olika situationer och olika mottagare. Du har förmåga att leda i förändring.

Om du känner igen dig i beskrivningen - och om du drivs av att alla barn ska lyckas i skolan oavsett könstillhörighet, socioekonomisk bakgrund eller tid i Sverige - så är du varmt välkommen med din ansökan

Tillträde
Enligt överenskommelse

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning
Heltid
Tillsvidare

Övrigt
Varje dag tar vi emot 18 000 barn och ungdomar i våra verksamheter. Tillsammans är vi cirka 3 700 medarbetare som bidrar till att barn och ungdomar utmanas, stimuleras och växa till goda lärande individer i våra förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskolor, interkulturell enhet och på våra familjecentraler.

Vill du vara med och leda vägen?

Vi erbjuder en arbetsplats som går före och leder vägen i en av Sveriges mest hållbara kommuner. Tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare är du med och utvecklar Eskilstuna genom goda hållbara möten, vägledning och service. Genom ett aktivt och modigt medarbetarskap samt ett tillitsfullt och engagerat ledarskap är du med och driver förändring. Du gör skillnad för människor varje dag.

Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan eftersom den ligger till grund för vårt urval.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D. Märk din ansökan med Rekryteringsenheten och annonsens referensnummer.

Alla medarbetare inom barn- och utbildningsförvaltningen behöver visa upp registerutdrag från Polismyndighetens belastningsregister i samband med anställning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.