Planarkitekt

Planarkitekt

Om arbetsplatsen
Stadsbyggnadsförvaltningen är en viktig del i tillväxtarbetet i kommunen och vi planerar, projekterar och bygger samt ansvarar för drift och underhåll av den offentliga miljön i Eskilstuna. Vi är totalt ca 210 anställda på förvaltningen och på planavdelningen arbetar ca 20 personer. Planavdelningen arbetar med fysisk samhällsplanering på olika nivåer, det vill säga tidiga skeden, detaljplanering, trafikplanering och grönstruktur. Vi som arbetar här är fysiska planerare, planarkitekter, landskapsarkitekter, ingenjörer, trafikplanerare samt ekolog.

Vill du vara med och arbeta i en växande kommun som ligger strategiskt i Mälardalen? Det händer mycket i Eskilstuna och vi har flera större projekt på gång. Du får här möjligheten att vara en del av arbetet med en stad som växer och utvecklas. Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete, stort ansvar och möjligheten att delta i stora spännande projekt. Eskilstuna kommun har blivit utsedd till ett av Sveriges karriärföretag 2019. Detta är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder goda karriär- och utvecklingsmöjligheter för sina anställda. Vi erbjuder dig bland annat kompetensutveckling och goda anställningsvillkor (t ex flextid och friskvårdstimme/bidrag).

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en planarkitekt som kommer få möjligheten att arbeta med planering genom planprocessens alla skeden. I arbetet ingår att utreda förutsättningar och ta fram förslag till användning av mark och vatten både långsiktigt och i samband med nybyggnation. I all planering sker ett brett samrådsförfarande med boende, beslutsfattare och andra berörda för att få en så bra boende- och verksamhetsmiljö som möjligt i Eskilstuna.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna blir att arbeta med detaljplanering, utredningar, gestaltningsfrågor, GIS-relaterade frågor och annat som har med kommunens fysiska planering att göra. Samverkan med förvaltningens övriga avdelningar är också naturligt i planavdelningens dagliga arbete.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen vill vi att du har erfarenhet/kunskap inom följande:
  • Du har en relevant akademisk högskoleutbildning (om minst 120p/180 hp dvs kandidatnivå). Det är starkt meriterande om du läst till fysisk planerare. Är du utbildad arkitekt, samhällsplanerare eller landskapsarkitekt är det meriterande.
  • Du har erfarenhet av att rita digitalt.
  • Du är insatt i PBL och Miljöbalken.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.
Följande kompetens ser vi som meriterande:
  • Erfarenhet av CAD
  • Erfarenhet av gestaltning
  • Projektledning
  • Planprocess
  • Kunskap om GIS, Adobe CS och illustrationer och visualisering.
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss! För att lyckas med uppdraget tror vi att du är engagerad, strukturerad och har förmågan att lyfta blicken och se helheten. Du har lätt för att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer med din omgivning. Din kommunikativa förmåga kommer vara en viktig nyckel till framgång i rollen. Du fokuserar på att finna lösningar, arbetar självständigt när det krävs och driver dina ärenden och projekt framåt på ett professionellt sätt.

Låter detta som en spännande utmaning? Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Välkommen in med din ansökan!
Den erfarenhet vi efterfrågar kan du ha skaffat dig via studier, praktik eller arbete.

Anställningens omfattning Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer:5101

Övrigt
Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.eskilstuna.se/
Sista ansökningsdag 24 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.