Ingenjör till Energimarknadsinspektionen

Ingenjör till Energimarknadsinspektionen

Vill du arbeta för väl fungerande energimarknader, med frågor viktiga för samhället i dag och i framtiden? Då är Energimarknadsinspektionen (Ei) arbetsplatsen för dig. Vi påverkar regelutvecklingen och energiomställningen i både Sverige och Europa, och bidrar till aktiva och medvetna energikonsumenter. Och vi växer. Vi rekryterar inom en rad olika områden - välkommen att växa tillsammans med oss!

Avdelningen för tillstånd och prövning utreder och handlägger ansökningar från nätföretag om tillstånd att bygga och använda el- och naturgasledningar (koncession). Avdelningen gör juridiska prövningar enligt ellagen och miljöbalken, och väger olika intressen mot varandra, och fattar sedan beslut om en elledning ska få tillstånd eller inte. Avdelningen bereder även tillstånd för naturgasledningar men här fattas det slutgiltiga beslutet av regeringen.

Arbetsuppgifter
Du kommer att stödja avdelningens utredning och handläggning av koncessionsansökningar, bland annat i fråga om ledningars tekniska och ekonomiska lämplighet. Bedömningar som du gör kan till exempel vara avvägningar mellan olika samhällsintressen, teknikval i ansökta koncessioner, rimlighetsbedömningar av underlag som nätföretag har lämnat in samt att avgöra om det finns behov av ytterligare komplettering och utredningsinsatser. Avdelningen utvecklar kontinuerligt tillståndsprövningen och stärker bland annat de tekniska och ekonomiska bedömningar som ligger till grund för den sammanvägning av samhällsintressen som Ei ansvarar för. I arbetsuppgifterna ingår att bidra i denna utveckling samt till avdelningens möjligheter att göra tekniska bedömningar generellt.

Du kommer att fungera som tekniskt sakkunnig i avdelningens interna beslutsforum och du kommer att ha en viktig roll i bevakningen av den tekniska utvecklingen inom vårt arbetsområde. Det kan innebära att deltaga i och ha kontakt med branschforum och branschorganisationer och att stödja vårt internationella arbete, liksom att samarbeta med våra andra avdelningar.

Kvalifikationer
I det här jobbet ska du ha
  • examen som högskoleingenjör eller civilingenjör
  • relevant arbetslivserfarenhet
  • goda teoretiska och praktiska kunskaper inom planering och/eller drift av elnät
  • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta på en myndighet.

Utöver din formella kompetens lägger vi även stor vikt vid dina personliga egenskaper. I den här rollen är det viktigt att du
  • är kommunikativ
  • är initiativrik
  • har god analytisk förmåga
  • tycker om att förmedla dina kunskaper vidare.
Detta erbjuder vi
På Ei arbetar du med aktuella och samhällsviktiga frågor i en organisation med stor påverkan på omvärlden. Hos oss är din kompetens i fokus, och du får goda möjligheter att utvecklas och ta stort eget ansvar. Vi erbjuder ett modernt, tillitsbaserat och flexibelt arbetssätt. Vi erbjuder också möjligheten att lära, växa och bidra med kunskap. Det kan vara i samarbeten med engagerade kollegor här på Ei eller i olika nätverk.

Om Ei
Energimarknadsinspektionen (Ei) är en expert- och tillsynsmyndighet med uppdrag att arbeta för väl fungerande energimarknader. Vi har tillsyn över och utvecklar spelreglerna på el-, fjärrvärme- och naturgasmarknaderna och arbetar för att trygga samhällets behov av fungerande energidistribution och handel. Vi arbetar också för att stärka kundernas ställning och driver elpriskollen.se - Sveriges enda oberoende jämförelsesajt för elpriser.

Ei har även till uppgift att bidra till utvecklingen av marknaderna för el och naturgas inom Norden och EU. Det gör vi bland annat genom att delta i nätverk med övriga europeiska tillsynsmyndigheter.

Ei har 130 anställda och vi finns i nya moderna lokaler i Eskilstuna.

Praktisk information
Välkommen med din ansökan som ska innehålla CV och ansökningsbrev. Du ansöker genom att klicka på knappen Ansök. Du kan läsa mer om vårt intressanta uppdrag och hur det är att jobba hos oss på https://www.ei.se/sv/arbeta-hos-oss/.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster:
Energimarknadsinspektionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Eskilstuna
Län: Södermanlands län
Land: Sverige
Ref. nr. 2020/2
Kontakt: Åsa Andersson 021-4702903
Facklig företrädare: Erik Blomqvist, ST 016-16 27 77,
Jerker Sidén, Saco-S 016-16 27 66
Publicerat: 2020-01-14
Sista ansökningsdag: 2020-02-09
Länk till annons: http://energimarknadsinspektionen.varbi.com/what:job/jobID:311366/
Mer info
Kontaktperson Åsa Andersson
Telefon 021-4702903
Område Eskilstuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 9 feb 2020 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.