Strategisk projektinköpare

Strategisk projektinköpare

Calix AB befinner sig i en spännande tillväxtfas och söker en strategisk projektinköpare som vill vara med på resan. Har du tidigare erfarenhet av interna och externa inköp och dessutom en bakgrund inom Automotiveindustrin kanske just du är vår nya kollega!

DIN ROLL SOM INKÖPARE
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i denna roll kommer att vara ansvarig för inköp i såväl interna utvecklingsprojekt som externa kundprojekt.

Du kommer bland annat upprätta specifikationer, kontakta potentiella leverantörer samt ta in och utvärdera offerter. Du kommer även att ansvara för avtalsupprättande samt se till att avtalen följs. Du uppdaterar affärssystemet löpande och säkerställer rätt inköpsparametrar.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • aktivt delta i projektarbete för att välja rätt leverantör och rätt material för att uppbringa kostnadseffektiva lösningar avseende kvalitet och ledtid
 • arbeta med offertförfrågningar
 • ansvara för artiklar i prototyp- och förseriefasen
 • orderläggning av material enligt tidsplan för produktionsstart av prototyper och första serie (ansvar för serieartiklar överlämnas till operativt inköp)
 • söka efter ständiga förbättringar och benchmarking, avseende kostnadseffektivitet (se till företagens totala kostnadsbild för material och delar)
 • bereda inköpsdata för projektartiklar, prototyper och nya serieartiklar
Du kommer även att stötta den dagliga verksamheten med exempelvis kvalitetsärenden och hantering av ärenden som bland annat kan röra prisjusteringar, fraktfrågor, verktyg, forceringskostnader och utfasning av artiklar.

Calix AB verkar i en internationell miljö, i många gränssnitt både internt och externt och då en del av vår leverantörsbas finns utomlands förekommer tjänsteresor. Vi tror också på ett öppet klimat där olikheter uppskattas, en omgivning som främjar gemenskap, trivsel och personlig utveckling och där förbättringsarbete är en naturlig del av vår vardag.

DIN PROFIL
För att du ska må bra och trivas hos oss behöver du vara en prestigelös lagspelare med god kommunikationsförmåga och ha ett affärsmässigt tänk. Du ska på ett strukturerat sätt ta dig an en flertal projekt, göra analyser och bidra med idéer till att utveckla verksamheten.

Vi söker en medarbetare med stort självledarskap, som har förmåga att driva projekt borde på kort och lång sikt. Dessutom är det en fördel med god kommunikativ förmåga och social kompetens.

Kvalifikationer:
 • erfarenhet från Automotiveindustrin är starkt meriterande
 • välbekant med Leanorienterat arbetssätt
 • är även väl insatt i standarder för ledningssystem
 • om du har ett par års erfarenhet av ISO/IATF är det meriterande
 • du ska förstå och kunna läsa ritningar
 • har kunskap och förståelse inom områden som lagerstyrning, logistikflöden, transport, produktionsplanering, totalkostnad
 • goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift
 • god kunskap i MS Office, särskilt Excel
OM OSS
CalixKlippan AB (https://www.calixklippan.com/) är en privatägd svensk koncern som framför allt förser fordonsindustrin (personbil, lastbil och buss) med högkvalitativa produkter, komponenter och delsystem som förbättrar säkerhet, komfort och stil. Den har många av världens främsta fordonstillverkare som sina kunder. Koncernen omsätter 1,6 mdkr och har ca 1 200 anställda.

Produktportföljen för Calix innefattar främst innovativa systemlösningar inom förvärmning av förbränningsmotorer, batterimoduler, drivaggregat och kupéutrymmen (Thermal Management) samt batteriladdare, fjärrstyrningar, strömförsörjning och kablage (Intelligent Power Handling) till fordon.

OM REKRYTERINGEN
Du kommer att få skicka in ditt CV och personligt brev samt besvara ett par urvalsfrågor. Alla ansökningar tas emot via rekryteringsverktyget Yobber.
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://ww.calix.se
Sista ansökningsdag 17 okt 2022 (18 dagar kvar)