Produktionschef till Sveriges grönaste plastföretag

Produktionschef till Sveriges grönaste plastföretag

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi söker dig som vill vara en nyckelperson i vår verksamhet när det gäller att utveckla vår produktion, personal och optimera vårt resultat. Du kommer hantera och utvärdera maskinresurser för att säkerställa produktivitet och minimalt driftstopp.

I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för att leda verksamheten mot uppsatta mål såväl kortsiktiga som långsiktiga mål.

En stor del av arbetet kommer vara produktionsplaneringen, genomförandet av olika projekt och att driva kvalitetsförbättringar i vår produktion.

Som produktionschef är du en närvarande ledare som stöttar och coachar ditt team som består av ca 20 operatörer och ställare. Du motiverar andra för att nå bästa resultat.

En viktig del är även att sträva efter att minska kostnaderna och öka produktiviteten över alla produktlinjer.

Som produktionschef så ingår du i ledningsgruppen.

För att lyckas i rollen behöver du:
  • Ha flera års erfarenhet som produktionschef/produktionsplanerare eller som produktionsledare med ansvar för planering.
  • Vara duktig på ordning, reda och planering.
  • Vara en erfaren ledare. Du har ett tydligt ledarskap och är en förebild för dina medarbetare genom ditt sätt att vara och du har en vilja att ständigt utvecklas.
  • Ha mycket goda kunskaper i affärssystemet Monitor.
  • Som person vara engagerad och ha ett genuint intresse för produktion, kvalitet och säkerhet.
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://bestbemanning.nu/rekryteringar/produktionschef/
Sista ansökningsdag 26 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Mälarplast är ett familjeföretag som funnits i Eskilstuna sedan 1972.
Vår personal blir kvar länge inom företaget vilket är ett gott tecken på en bra arbetsplats. Här har du chansen att utveckla dig själv och din tjänst. För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter. Mälarplast är stolt sponsor till olika föreningar och organisationer i vårt närområde.
Vi är Sveriges grönaste plastföretag.

Mälarplast är en komplett leverantör av miljö- och kundanpassade plasttekniska lösningar. Vi arbetar snabbt och anpassar vår leverans till kundens behov och önskemål – allt från att "bara" leverera en plastdetalj till kompletta, färdigpackade systemlösningar. Med korta ledtider och en leveranssäkerhet på närmare 100% är vi ledande i vår bransch.

Vi är dessutom en av få underleverantörer som bearbetar både termo- och härdplaster genom såväl formsprutning som formpressning. Vi har en komplett egen konstruktions- och formverktygsavdelning. Det ger oss en unik förmåga att lösa kundernas behov. Genom en gedigen kunskap inom företaget, en bred maskinpark och ett stort nätverk av samarbetspartners hittar vi bästa lösningen för varje produkt.

Mälarplast nöjda kunder finns både bland stora globala företag som ABB, Bombardier, SAS och Volvo till mindre ensamföretagare och innovatörer.

På Mälarplast arbetar vi ständigt med förbättringar inom miljöområdet. Därför är vi sedan många år tillbaka certifierade enligt ISO 14001:2015