KMA-ansvarig till Modellteknik

KMA-ansvarig till Modellteknik

En del av ledningsgruppen

Vi söker en KMA-ansvarig som blir en del av vår ledningsgrupp och en representant i frågor inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Här får du en viktig roll och är direkt underställd företagets vd. Är du strukturerad och enkelt kan skifta fokus från helhet till detaljnivå? Läs vidare!

Det här innebär tjänsten

Som KMA-ansvarig är du den som har koll på arbetet inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Du övervakar och mäter uppsatta KMA-mål samt utformar nya rutiner. Detta tar du vidare till både företagsledning och personal genom att informera om arbetet på ett begripligt och transparent sätt. Du följer satta verksamhetsmål och föreslår nya för att förbättra arbetet – här utgår du från interna revisioner av verksamhetssystem som du själv utför. Vid externa revisioner och audits från certifieringsorgan och kunder bidrar du genom att planera, förbereda och medverka, för att sedan sammanställa utfall och åtgärder.

Vidare hanterar du myndighetskontakter, kallar till genomgångar med ledningen och kommunicerar internt gällande dokumentation och kundkrav. Du uppdaterar företagets verksamhetshandbok och lagförteckning samt ansvarar för hantering av reklamationer och avvikelser. Dessutom genomför du kundspecifika kvalitetssäkringsprocesser som till exempel PPAP, APQP, FMEA samt säkerställer och dokumenterar kvaliteten på köpt material/tjänster. Du utför också leverantörsbedömningar hos nyckelleverantörer.

Du arbetar både självständigt och i samråd med andra, till exempel företagets skyddsombud som bidrar till en säker arbetsmiljö.

Du som är rätt för tjänsten

För att klara av rollen som KMA-ansvarig behöver du några års erfarenhet inom branschen. Vi ser gärna att du är utbildad civil- eller högskoleingenjör, men det är inget krav. Du behöver vara insatt i förekommande kvalitetssäkringsprocesser inom tillverkningsindustrin och har koll på förekommande kvalitetssäkringsprocesser. Som person är du strukturerad och noggrann samt kritiskt granskande. Det är viktigt för att driva vårt förbättringsarbete framåt. För att hantera externa och interna kontakter behöver du känna dig bekväm med att jobba nära andra människor och prata inför folk. Vi ser gärna att du är pedagogisk för att kunna ge hela företaget förståelse för KMA-arbetet.
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://bestbemanning.nu/rekryteringar/modellteknik-kma-ansvarig/
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Modellteknik har spetskompetens inom avancerad bearbetning av prototyper, formande verktyg och kortserieprodukter. Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster i form av skärande bearbetning, modelltillverkning, prototyptillverkning, verktygstillverkning, fixturtillverkning, 3D-scanning och kontrollmätning. Vår målsättning är att fortsätta vara en av Sveriges ledande tillverkare av bearbetade prototyper, kortserier, funktionsmodeller, designmodeller och formar. Våra kunder finns i huvudsak inom automotive, medicin, försvar och verkstadsindustri.