Underhållsingenjör inom radarfrekvens

Underhållsingenjör inom radarfrekvens

Vill du arbeta med underhållsarbete som omfattar civil- och militär flygelektronik, radio, radar och stödsystem? I denna tjänst erbjuds du ett öppet klimat med alla möjligheter att växa i din roll som ingenjör. Här finns möjligheten för dig som vill vara en del av underhållsarbetet för ett av världens mest avancerade flygplan! Välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Affärsenheten Gripen Support fokuserar på stöd för Gripen-systemet. Avdelningen behöver nu förstärkning med en Underhållsingenjör inom radarfrekvens. Företaget du kommer arbeta på levererar världsledande produkter, tjänster och lösningar för militärt försvar och civilsäkerhet över hela världen. Här finns chans till ett attraktivt arbete där du är med och bidrar till att Gripenplanen fortsätter flyga!

Ingenjörsgruppen för underhållsproduktion i Arboga består av ett 20-tal anställda med olika erfarenhet och bakgrund. Här tillhandahålls tekniska tjänster främst till underhållsverkstäder, men också till kunder och andra enheter inom bolaget.

Som en introduktion i ditt arbete kommer du att få tillgång till en utbildingsplan för att komma in i ditt arbete på bästa möjliga sätt. Du kommer bland annat att få utbilding i luftfartsregler, hur företagets verksamhetsledningssystem fungerar och en introduktion i hur underhållsresursen används. Från dag ett kommer du att dela i dags- och veckoplaneringar som rör ditt arbete tillsammans med dina teamkollegor och övriga kollegor på enheten.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som Underhållsingenjör kommer du att arbeta med utveckling och support underhållsresurser för radarenheter inklusive både hårdvara och programvara. Arbetet är brett och du kommer arbeta med allt från felsökning av elektronik till att projektplanera och ta fram kravspecifikationer.

Du kommer tillexempel att:
 • Arbeta med teknisk support till kunder, slutanvändare och andra enheter inom företaget
 • Arbeta med dokumentation av utfört arbete för att uppfylla lagkrav som inkluderar arbete i företagets MPS-system
 • Supportera radarverkstaden med felsökning eller komplicerat förbättringsarbete
Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom elektronik, flyg eller annan teknisk utveckling som bedöms relevant.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, då intern och extern kommunikation och dokumentation görs på båda språken.
 • Har B-körkort
 • Har Svenskt medborgarskap. Detta då tjänsten är placerad i säkerhetsklass och kräver en godkänd säkerhetsprövning utifrån 3 kap 1§ i Säkerhetsskyddslagen.
Det är mycket meriterande om du har erfarenhet eller utbildning i mikrovågsteknik och radarfrekvens samt kunskaper i C-programmering. Har du dessutom ett stort flygintresse ser vi detta som ett stort plus.

Som person är du:
 • Initiativtagande
 • Uthållig
 • Strukturerad
Vi ser också att du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har även en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och bidrar till lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information
 • Start: Våren 2020
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Arboga
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se