På jakt efter nästa trendsättare!

På jakt efter nästa trendsättare!

Är du en entreprenör i början av karriären redo att blomstra, på jakt efter rätt plats att göra det på? Vill du dessutom få utlopp för din kreativitet och fingertoppskänsla för design och trender? Då är by Willow rätt företag för dig. Här kommer du att få driva en verksamhets fortsatta framfart både i Sverige och internationellt. Ta chansen - den kommer inte många gånger!

Information om uppdraget

by Willow arbetar med flertalet olika varumärken som marknadsförs och säljs till butiker främst i Skandinavien och norra Europa med Tyskland som primär marknad. Deras kunder är allt från leksaksbutiker, modebutiker, nöjesparker till optiker. by Willow är en del i Helekopterkoncernen, en koncern som senaste 10 åren vuxit från 0 till 8 starka utvecklingsbolag. Detta tack vare deras fokus på entreprenörskap, utveckling av nya bolag samt långvariga kundrelationer. Inom Helekopterkoncernen råder ett prestigelöst arbetssätt där man stöttar varandra över bolagsgränser. De hjälper till där det bäst behövs, ska en stor order packas - ja, då kavlar VDn och övriga upp ärmarna.

Detta är ett konsultuppdrag där du kommer att anställas av Academic Work och arbeta som konsult på by Willow. Är alla parter nöjda är den långsiktiga ambitionen att du på sikt ska bli anställd på by Willow.

Du erbjuds

* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

På by Willow kommer du att få chansen att växa in i rollen och ansvaret genom att lära dig om verksamheten och produkterna steg för steg. Det innebär att du kommer jobba med både det stora och det små. Du tillsammans med två ambitiösa kollegor kommer att utgöra kärnverksamheten och det är ni som kommer att hantera allt det dagliga. Så som sälj, marknadsföring och lagerhantering.

Din roll på by Willlow innebär att du kommer att ansvara för att driva igenom och utföra de strategiska beslut som fattats rörande verksamheten både i Sverige och internationellt. Vidare kommer du att leta nya trender och hantera inköp- och leverantörsutveckling.

När pandemin är över kommer denna tjänst att innebära resor upp till 5 nätter/månad för att utveckla samarbeten med kunder och samarbetspartners.

På sikt kommer du på egen hand att driva by Willows hela operativa verksamhet med stort stöd från vana företagsledare.

Vi söker dig som

Har ambitioner att växa som individ, som känner att din insats och ditt driv kommer vara det som tar by Willow till nästa nivå.

Vi tror att du har erfarenhet av detaljhandeln sedan tidigare, möjligtvis är du butikschef med en önskan om att ta nästa steg i din utveckling. Eller en relationsbyggande säljare med en vilja att operativt driva en verksamhet. Viktigast är dock inte din bakgrund utan i denna rekryteringsprocess kommer vi att lägga störst vikt vid dina personliga egenskaper.

Som person är du en do:er. Du är van att driva arbetsuppgifter och projekt framåt. Du väntar inte på arbetsuppgifter utan tar ansvar och har ett öga för vad som behöver göras och när. Du räds inte att ta dig an nya situationer eller människor utan ser det som en möjlighet att bygga kompetens och nya relationer. Du är kommunikativt skicklig och förstår vikten av att anpassa din kommunikation efter målgrupp.
  • Erfarenhet av att driva större projekt eller en mindre verksamhet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Denna roll kommer innebära mycket kommunikation på båda språken, med kunder, leverantörer och samarbetspartners.
  • Goda kunskaper i Officepaketen och van att arbeta med dator som redskap
Det är meriterande om du har goda kunskaper i tyska i tal och skrift.

Övrig information
  • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Eskilstuna
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och by Willows önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Idag äger eller representerar by Willow sex olika varumärken som säljs till butiker i 13 länder med hjälp av distributörer och partners runtom Europa.

Deras två huvudvarumärken är:

Busy Lizzie designar trendaccessoarer och presentartiklar till barn och unga vuxna som säljs via återförsäljare runt om i Europa. Kolla in deras instagram busylizzie.se

Zladd som distribuerar, marknadsför och säljer trendaccessoarer från internationella varumärken på den Skandinaviska marknaden. De går efter ledorden: simpelt, färggrant, innovativt och medvetet - där filosofin är att förstärka slutkonsumentens personlighet.