Biträdande utredare mot trafikmiljö till Trafikverket

Biträdande utredare mot trafikmiljö till Trafikverket

Trafikverket, som ansvarar för den långsiktiga infrastrukturplaneringen i Sverige, växer och söker nu en biträdande utredare mot trafikmiljö till enheten Trafikmiljö i Eskilstuna. Som biträdande utredare medverkar du till att skapa en god trafikmiljö inom Trafiklagstiftnings- och trafikmiljöområdet, i samband med planering, byggande och underhåll av väg. På Trafikverket kommer du få möjligheten att växa in i rollen med hjälp av engagerade kollegor, ett coachande ledarskap och interna utbildningar.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en biträdande utredare mot trafikmiljö till verksamhetsområdet Planering i Eskilstuna. Verksamhetsområdet svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. På Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, både praktiskt och teoretiskt, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För Trafikverket är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av pålitliga, engagerade och modiga medarbetare.

Du kommer att sitta på kontoret i Eskilstuna tillsammans med cirka 17 andra biträdande utredare där ni alla har kunden i fokus och är Trafikverkets ansikte utåt. Trafikverket garanterar dig en utvecklande miljö med högt tempo och eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling då du i samband med din anställning också startar ett unikt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram i samråd med Trafikverket. Du kommer alltså varva ditt arbete på Trafikverket med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Målsättningen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos Trafikverket, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som biträdande utredare medverkar du till att skapa en god trafikmiljö inom trafiklagstiftnings- och trafikmiljöområdet, i samband med planering, byggande och underhåll av väg. Du kommer möta kunders behov av kontakt inom trafikmiljöområdet vilket bland annat innebär att du fattar beslut och ger yttranden i inkomna ärenden, svarar på frågor, ger information och tar emot synpunkter från myndigheter, fastighetsägare, företag, allmänhet och media.

Du kommer till exempel att:
 • Handlägga ärenden
 • Fatta beslut och yttrande mot länsstyrelsen, kommuner, näringsliv
 • Ta fram beslutsunderlag vid enskilda ärenden
 • Delta i enhetens utvecklingsarbete
Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning med inriktning trafikteknik, samhällsplanering, lantmäteri eller juridik. Alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • Har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, då det förekommer regelbunden kontakt och dokumentation på svenska
 • Har körkort då det kan förekomma resor i tjänsten
 • Har goda kunskaper i Excel, Word och Outlook
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet av arbete med liknande frågor, t.ex. myndighetsutövning eller trafikplanering
 • Har vana att kommunicera med media
 • Har kunskaper inom trafiklagstiftning
Som person är du strukturerad, självgående och är inte rädd för att självständigt driva dina ärenden framåt. Då rollen innefattar en hel del komplexa frågeställningar ser vi även att du är noggrann, har en analytisk förmåga samt har ett lösningsorienterat synsätt. Andra egenskaper som vi värdesätter högt är förmågan att kommunicera och samarbeta med andra då arbetet innebär att ha mycket kontakter både internt och externt.

Övrig information
 • Start: Februari eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, vikariat till april-20. Möjlighet till förlängning kan finnas.
 • Placering: Eskilstuna
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.