Hoppa till innehåll
Meritmind AB logotyp

Senior försäkringsrådgivare inom risk & compliance

Vill du arbeta i en bred försäkringsrådgivarroll i ett captivebolag som ingår i en koncern med Sveriges nöjdaste vårdpatienter?

Nu söker vi en Senior försäkringsrådgivare inom risk & compliance till Praktikertjänst Försäkring AB i Stockholm. I denna tjänst får du en nyckelroll inom bolaget med möjlighet att utvecklas och att utforma tjänsten. En fantastisk möjlighet för dig som har några års erfarenhet som försäkringsrådgivare och vill ta nästa steg i karriären. Tjänsten är en heltidsanställning och en direktrekrytering med start efter överenskommelse.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta i en intressant och utvecklande roll som senior försäkringsrådgivare inom risk & compliance. Dina arbetsuppgifter kommer vara breda och innefatta bland annat skadehandläggning och skadereglering, riskanalyser, regelverksfrågor, rutin- och processutveckling. Här kommer du få möjlighet att arbeta både med koncernkontoret samt med externa försäkringsförmedlare och samarbetspartners. Arbetet kommer även innefatta att delta och driva olika förändringsprojekt.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra försäkringsgruppen som består av två personer och som är en del av ekonomi- och finansavdelningen inom Praktikertjänst som består av 70 personer. Tjänsten är placerad på Praktikertjänsts huvudkontor i centrala Stockholm där du kommer att arbeta i ett vackert kontorslandskap. Du har även möjlighet till distansarbete en viss del av tiden. I rollen som senior försäkringsrådgivare inom risk & compliance arbetar du även med olika utredningsuppdrag, samt uppföljning och utvärdering av verksamheten. Rollen är delvis nyskapande och det finns möjlighet att vara med och utforma tjänsten. Du rapporterar till VD i Praktikertjänst Försäkring AB.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

* Skadehandläggning och skadereglering av verksamhetsbaserade försäkringar

* Skadeförebyggande arbete

* Riskanalyser och uppföljningsarbete

* Benchmark och villkorsutveckling

* Följa marknadsutvecklingen och anpassning till lagar och regelverk

* Administration kring bokföring och rapportering

* Fakturahantering

* Avstämningar och kontroller

* Support till medarbetarna i försäkringsärenden, främst via telefon och mail

* Kontakt med försäkringsgivare, myndigheter och andra interna och externa intressenter

* Bistå styrelsen med beslutsunderlag

* Delta i systemutveckling i de befintliga försäkringssystemen

* Utveckla rutiner och processer för planering och uppföljning

* Övriga förekommande administrativa arbetsuppgifter

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att ha arbetat med försäkringar och som har ett intresse för finans. Väldigt meriterande om du även har jobbat med risk- och compliance frågor, eller skadereglerare med erfarenhet av att arbeta med försäkringsvillkor. Du har god systemvana och drivs av att arbeta med ständiga förbättringar.

Som person är du målinriktad och strukturerad samtidigt som du har lätt för att bygga relationer samt samarbeta med medarbetare i olika delar av organisationen. Du är en tydlig och kommunikativ person som gillar att driva förändringar, ta egna initiativ samt fatta egna beslut. Vi vill att du som söker tjänsten är serviceinriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter. Rollen kräver en person som är självgående, lösningsorienterad, flexibel, kommunikativ och trygg. Du känner ett stort engagemang i att arbeta utvecklingsinriktat med dina kollegor för att nå verksamhetens mål.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på Meritmind, Alexander Gohari på alexander.gohari@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Om bolaget

Praktikertjänst Försäkring AB är ett helägt dotterbolag inom Praktikertjänst. Det är ett så kallat captivebolag som renodlat ägnar sig åt skadeförsäkringar och skadeförebyggande arbete i koncernen.

Praktikertjänst är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Bolaget har funnits i över 60 år och våra cirka 1 000 mottagningar ägs och drivs av oss som utför vården och leder arbetet i vardagen. Det gör att våra tandläkarmottagningar och vårdcentraler återkommande har högst patientnöjdhet enligt externa undersökningar. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare till omkring 7 400.

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
17 apr. 2023 (20 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare