Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Teletekniker inom reservkraft

Publiceringsdatum
27 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten söker en ny medarbetare med inriktning El och Mekanik till Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemsförband (FMTIS) i Enköping.

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT och teleområdet, Genomförandeenhet Mitt är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Vår främsta uppgift är att säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda dygnet runt, året om. I Enköping är tjänsten placerad under TELE-avdelning på mark-telesektionen som idag är en grupp om 12 medarbetare. Verksamheten utgår från Enköping och berör hela Region Mitt, från Falun till Visby.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll på reservkraft i form av elverk och strömförsörjningsenheter, UPS:er. Detta görs genom bl.a tillsyner, felsökningar och tekniska åtgärder. Arbetet sker på plats ute på anläggningar inom Region Mitt. Arbete på hög höjd förekommer och är en obligatorisk uppgift. Utbildning för detta sker inom Försvarsmakten under provanställningen. Resor i tjänsten och i vissa fall övernattning på annan ort kan i vissa fall förekomma.

Vi erbjuder

Verksamheten erbjuder stor variation och lärande samt goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från andra och som ger många nya erfarenheter då vi även deltar i den militära verksamheten. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete/fritid och familjesituation med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är problemlösare ut i fingerspetsarna, med ett tekniskt/mekaniskt intresse. Du är initiativtagande och tar eget ansvar samtidigt som du jobbar bra i lag.
Du behöver vara flexibel och självgående, driven och engagerad för att trivas i rollen. Du tänker på säkerhet och kvalitet före tid och kvantitet. Vi söker dig som är positiv, social och tycker om utmaningar. Arbetet utförs i arbetslag om två, så stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper och lämplighet men även på ditt intresse och förståelse för teknik.

Krav

Kvalifikationer
 • Gymnasial teknisk utbildning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga.
 • Aktuell och relevant elektrisk kompetens.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Körkortsbehörighet, lägst B
Meriterande
 • C-körkort
 • IT-kompetens
 • Kunskap inom att läsa el- och kopplingsscheman
 • Mekaniskt kunnig
 • Kännedom om Försvarsmaktens utrustning
Övrigt

Anställningsform: Civil Tillsvidareanställning

Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Enköping

Tillträde enligt överenskommelse

Befattningen benämns Teleingenjör inom Försvarsmakten.

Sista ansökningsdatum:

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-05. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverad varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar:

Om befattningen och arbetsplatsen samt rekryteringsfrågor:
Sektionschef Nathalie Kreischer 0171-157000
Tekniker Max Jarl 0171-157000

Lokal HR:
Isabelle Eriksson 0171-157000

Fackliga företrädare:
OFR/S Martin Sparr
SACO Pär Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/O Anders Wallinder
Samtliga nås via växel 0505-45 10 00

Alla frågor gällande rekryteringshjälp från extern part undanbedes.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande Jobb

Enköping
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Enköping
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Enköping
Data & IT
Företagslogga