Hoppa till innehåll

Tekniksystemledare - Strömförsörjning

Är du kunnig inom Strömförsörjning och vill vara med och stärka Sveriges försvar? Då ska du söka den här tjänsten!

Tekniksystemledare (TSL) för strömförsörjning innebär att du har ansvar för en produktportfölj som innehåller t ex elverk, batterier, belysning och UPS som används inom hela Försvarsmakten. Du hanterar system som finns här och nu, men arbetar även med frågor kring morgondagens elförsörjning tillsammans med FOI (Totalförvarets forskningsinstitut). Att beställa projekt från FMV (Försvarets materielverk) samt försvarsindustri ingår i tjänsten.

Din arbetsplats är vid TVK Ledsyst/Ledningsregementet i Enköping där du blir en av fyra anställda i ett strömförsörjningsteam.

Kvalifikationer
 • Högskoleingenjörsutbildning inom el, t ex elektroteknik, elkraftteknik eller motvaranda kompetens erhållen genom arbetslivserfarenhet
 • Har minst fem års arbetserfarenhet inom strömförsörjningsområdet
 • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska
 • B-körkort
Det är meriterande om du har arbetserfarenhet av, eller kunskap om, ett eller flera av följande områden:
 • De produkter som ingå i strömförsörjningsystem såsom elverk, batterier, belysning, UPS, omvandlare och distributionssystem
 • Arbetserfarenhet av projektledning, vilket innebär att du kan planera och genomföra projekt, inkl att hantera projektekonomi och uppföljning
 • Arbetserfarenhet av budgetering och ekonomisk uppföljning
 • Arbetserfarenheter av elsäkerhetsarbete inom en större organisation
 • Arbetserfarenheter av inköp eller försäljning, kanske har du till och med erfarenhet av att jobba med upphandling inom Lagen om offentlig upphandling (LOU)
 • Goda kunskaper i Microsoft office, specifikt excel
Det är också meriterande om du har:
 • Militär bakgrund
 • Tidigare anställning inom Försvarsmakten, FMV eller FOI med uppgifter relevanta för denna tjänst, t ex som elsäkerhetshandläggare
Personliga egenskaper

Du beskriver dig själv som en trygg och målmedveten person med väl utvecklad social förmåga. Du är självgående och tar egna initiativ samt är ansvarstagande. Du har en mycket god analytisk förmåga och är noggrann. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping. Resor inom främst Sverige förekommer i tjänsten.

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om befattningen

Sektionschef Catharina Lundberg, 0729-640591

Avdelningschef Peter Turesson, 070-695 52 16

Information om rekryteringsprocessen

Sektionschef Catharina Lundberg, 0729-640591

Fackliga företrädare
 • SACO-S - Carl Johan Pettersson
 • SEKO - Christian Hedberg
 • OFR/S - Clarence Arnstedt
 • OFR/O, OF Enköping - Magnus Johansson
Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-01-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
08 jan. 2024 (37 dagar kvar)
Område
Typ av anställning
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Enköping
Data & IT
Företagslogga