Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Meteorolog till Försvarsmaktens Meteorologiska och Oceanografiska centrum

Publiceringsdatum
26 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Välkommen till en stimulerande och varierande arbetsplats med stor gemenskap, laganda och roliga utmaningar!

Som anställd i Försvarsmakten kommer du tillhöra en av Sveriges största myndigheter. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras samt en bra balans mellan arbete och privatliv.

Om METOCC
METOCC, Försvarsmakten meteorlogiska och oceanografiska centrum, har som huvuduppgift att utarbeta väderprognoser och oceanografiska prognoser till militära förband och staber dygnet runt i syfte att öka Försvarsmaktens verksamhetssäkerhet och operativa effekt. På METOCC bedrivs även arbete inom utbildning och utveckling samt inom områdena klimatologi/klimatologiska studier och rymdväder. Här tjänstgör ca 30 försvarsmeteorologer och 20 civila medarbetare vid tre avdelningar. Vi är ungefär lika många kvinnor som män och är en av Försvarsmaktens mest jämställda enhet.
Vår produktionsavdelning växer och vi söker nu en till två civila meteorologer som skall arbeta med prognosarbete inom Försvarsmaktens vädertjänst.

Tjänsten är placerad i Enköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att vara en del i ett arbetslag som tar fram väderprognoser för Försvarsmaktens olika verksamheter i luften, på marken och på havet samt oceanografiska prognoser för undervattensverksamhet. I arbetsuppgifterna kan även ingå att delta i och stödja utbildning av nya meteorologer samt andra intressenter av militär vädertjänst samt att delta i utvecklingsprojekt.

Tjänsten innebär också att man vid behov, under kortvariga perioder, kan få tjänstgöra på annan ort. Tjänsten kan innebära att du blir krigsplacerad.

Goda möjligheter till fysisk träning på arbetstid med 3 h idrott i veckan.

Internutbildning kommer att genomföras efter anställning, både inom prognos- och väderobservationstjänst för militära enheter och i vädrets inverkan på militära operationer samt kortare militär grundutbildning för civila, sk kombattantutbildning.

Kvalifikationer
  • Godkänd kandidat- eller masterexamen i fysik med inriktning meteorologi samt godkänd PMU.
  • Förmåga att uttrycka dig väl, både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska
  • B-körkort
  • Goda kunskaper i Microsoft Office programvaror
Meriterande
  • Genomförd grundläggande militär utbildning och/eller erfarenhet av Försvarsmakten
  • Erfarenhet av programmering
  • Erfarenhet från prognosarbete, gärna med flygväder men även längre prognoser
Personliga egenskaper
Du vill arbeta med prognostjänst inom området meteorologi och skall vara nyfiken på Försvarsmaktens olika verksamheter och vilket väderbehov de har. Vidare så ska du vara initiativrik, noggrann, ha analytisk förmåga, ha god samarbetsförmåga, men också klara av att driva projekt på egen hand. Vi ser gärna att du har viljan att utvecklas inom befattningen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper vid rekryteringen.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid med sex månaders provanställning.
Civil befattning.
Tillträdesdatum: Juni 2024
Arbetsort: Enköping

För upplysningar om befattningen kontakta:
Helena Sundström, chef METOCC produktionsavdelning, tfn 070 - 311 69 24.

Fackliga företrädare:
OF: Magnus Johansson, vxl 08-788 75 00,
SACO-S: AnnMarie Löfwenberg, vxl 08-788 75 00,
OFR/S: Clarence Arnstedt, vxl 08-788 75 00,
SEKO: Christian Hedberg, vxl 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sökord:
Meteorolog, väderprognoser, meteorologi, Enköping, Försvarsmakten, Ledningsregementet

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande Jobb

Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 mars 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren