Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

IT- Specialist inom SAP till Försvarsmakten

Ansök nu
Nyfiken på SAP - värdens mest använda affärssystem? Bli IT-Specialist hos Försvarsmakten i Enköping och kick-starta karriären!

Vi söker dig som befinner dig i början av din IT-karriär eller vill ta nästa steg i karriären och djupdyka i SAP:s spännande värld. Hos oss ges du en individuellt anpassad introduktion som säkerhetsställer att du får rätt förutsättningar och kunskap för att göra ett bra jobb. Här finns möjligheter för dig att både utvecklas i rollen och med myndigheten, då vi står inför en historisk och omfattande uppgradering till SAP S/4 HANA och dessutom är Sveriges största arbetsgivare! Du kommer att bli värdefull för teamet som ser fram emot att hälsa dig välkommen!

Vi erbjuder dig
 • Mycket goda utvecklingsmöjligheter genom interna karriärmöjligheter och en generös kompetensutvecklingsbudget
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få träningskläder och ersättning för startavgifter
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Det här gör du hos oss

Sektionen Logistik står för hela kedjan från lösningsförslag till utveckling och driftsättning för Försvarsmaktens system inom logistikområdet. Vi utgör länken mellan logistik och systemlösning. I arbetet ingår bland annat incidenthantering, problemhantering och systemutveckling - allt i nära samarbete med vår kärnverksamhet. I rollen ingår också:
 • Ärendehantering i andra och tredje linjens support för: lösningsförslag, konfigurering/migrering, tester, kvalitetssäkring
 • Slutanvändarstöd för: rådgivning, handledning, utbildning och instruktioner
 • Arbete i processerna Problem/Incident/Change enligt ITIL
 • Att stödja övrig supportpersonal i rollen som områdesexpert, då de har komplexa frågeställningar, eller behöver hjälp av andra anledningar
 • Validering/kvalitetssäkring av lösningsförslag
Ditt team och arbetsplats

Du kommer att tillhöra Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) i Enköping. Närmare bestämt Systemförvaltningsenheten (SFE) som förvaltar och utvecklar Försvarsmaktens IT-system. Vårt huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens drift och att dess information är säker, riktig och tillgänglig för att på så sätt bidra till Försvarsmaktens operativa förmåga. Du kommer att ingå i avdelningen PRIO (SAP) som består av sex sektioner där ditt närmaste team finns i Logistiksektionen och leds av sektionschef Thomas Åman.

Mer om dig

För att komma till din rätt i denna roll behöver du motiveras av att jobba tillsammans med andra mot uppsatta mål. Du har förmåga att kunna ta dig an uppgifter med ett helhetsperspektiv, du är flexibel och kan hantera incidenter snabbt. Vidare kan du anpassa din kommunikation till mottagarens tekniska nivå och samarbetar väl med andra.

Kvalifikationer
 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT alternativ arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet av att ha arbetat med SAP - ECC i närtid i en roll som Systemutvecklare, SAP-specialist, lösningsspecialist, supportspecialist eller liknande.
 • Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten eller från annan statlig myndighet alternativt erfarenhet från annan större organisation.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas.

Arbetsort är Enköping och det finns ingen möjlighet till distansarbete på grund av verksamhetens karaktär.

Vill du veta mer om rollen är du välkommen att kontakta sektionschef Tomas Åman som nås på tel. 073-4478426

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är för SACO Pär-Erik Lohman, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Martin Strömquist samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt krigsplacering.

Du ansöker till tjänsten genom att skicka ditt CV. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget Ada Digital med ansvarig rekryterare Madelene Larsson, tfn 072-003 06 75. Intervjuer kommer att ske löpande, välkommen med din ansökan så snart som möjligt

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson
Madelene Larsson
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
17 okt. 2023 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Dygnet runt, året om gör vi skillnad för Sverige bakom skärmen, i masten och i växeln. FMTIS är nervsystemet som stödjer militära operationer till sjöss, i luften och på land. Vi säkerställer Försvarsmaktens förmåga att leda och kommunicera. Vi driftar, underhåller och förvaltar. Vi övervakar och skyddar. Vi är ständigt insatta och vi verkar i fred, kris och krig. Försvarsmakten försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. FMTIS är Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband. Vi finns på över 30 orter i Sverige med ca 1750 medarbetare varav 90% är civila.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare